Simon i Garfunkel ponovo na okupu?

Sedamdesetogodišnji muzičar Art Garfunkel izjavio je 28. novembra da bi bio veoma srećan kada bi snimio nove pesme sa kolegom Paulom Simonom, sa kojim je stvorio neke od klasika popularne muzike.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2011.

19:13

Default images

„Za tango je potrebno dvoje, a ja bih rado plesao, tako da – računajte na mene“, izjavio je Garfunkel prilikom gostovanja na radiju „BBC 4“.

„Simon je deo moje duše. Veoma je interesantan prijatelj kojeg ne želim da izgubim. Paul Simon je vraški dobar pisac i magično svira akustičnu gitaru, a i ja pevam prilično dobro“, neskromno je priznao muzičar, dodajući da je njegov glas dar od Boga. „Oduševljen sam što imam glas stvoren za pevanje, koji je sa mnom još od moje pete godine.“

Garfunkel, koji se godinama borio sa depresijom, priznao je da mu je u tim trenucima pomagala muzika koju je pravio sa Simonom. „Još uvek ima dana kada je moje samopouzdanje na veoma niskom nivou i tada podsetim sebe na uspehe koje sam u prošlosti postigao. Stavim slušalice u uši i slušam ’Scarborough Fair’.“

Američki duo, koji potpisuje pesme „The Sound of Silence“, „Mrs Robinson“, „Bridge Over Troubled Water“ i „Scarborough Fair“, zbog brojnih nesuglasica viđaju se sve ređe, a i tada ne razgovaraju o određenim temama.

Pod imenom „Simon & Garfunkel“ duo je veliku popularnost stekao tokom šezdesetih godina dvadesetog veka. Ipak, zbog kreativnih nesuglasica razišli su se nakon objavljivanja albuma „Bridge Over Troubled Water“, nastavljajući da povremeno nastupaju zajedno. Njihovom koncertu u Central parku 1981. godine prisustvovalo je pola miliona ljudi, što je sedmi najposećeniji koncert u istoriji muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: