Silicone Soul 12. novembra u BG-u

Popularni škotski DJ tandem Silicone Soul nastupiće 12. novembra na zabavi u beogradskoj hali "BEKO“ (Bulevar vojvode Bojovića 6), preko puta Zoološkog vrta.

Kultura

Izvor: PR

Ponedeljak, 31.10.2011.

11:09

Default images

Duo koji čine Graeme Reedie i Craig Morrison dobro je poznat ovdašnjoj publici , a ovog puta dolazi povodom proslave 20 godina rada prestižne izdavačke kuće "Soma Records“ iz Glazgova.

Veliki jubilej svetske elektronske scene obeležen je nedavno i aktuelnim izdanjem "Soma Records: 20 Years“ koji čine tri kompilacijska albuma, od kojih je jedan i studijski miks koji su za ovu priliku uradili upravo Silicone Soul.

"Da budemo iskreni, bilo je to krajne zahtevno, staviti celih 20 godina muzike u 80 minuta. To je istinska privilegija i čast kada nam jedna prava institucija, kakva je ’Soma’, traži da obeležimo njen muzički katalog koji je takvog kvaliteta“, izjavili su nedavno članovi sastava Silicone Soul“.

Neodvojivi deo dvodecenijske priče ove kultne diskografske kuće je svakako i house klasik sastava Silicon Soul "Right On“. Na prvom disku, jednostavnom nazvanom "Classics“, Silicone Soul se tako nalaze među 11 izvođača, gde su i producentska imena kao što su Daft Punk, Slam, Funk D Void.

Tokom 20 godina, Silicone Soul su objavili četiri studijska, četiri kompilacijska albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću "Darkroom Dubs“, osvojili prvo mesto britanske top liste, upisali nekoliko najvećih nagrada u plesnoj muzici, a usput i odbili da se pojave u hit emisiji BBC-a "Top of the Pops“!

Momci iz grupe trenutno prikupljaju remikse na konkursu za reizdanje svog velikog hita "Feelin’ Blue“ koji će biti deo kolekcije njihovih remiksovanih singlova, čiji se izlazak očekuje u januaru predstojeće godine. Graeme i Craig ujedno rade na svom petom albumu za "Soma Quality Recordings“ kako je puni naziv legendarne etikete iz Glazgova.

Domaća podrška za Silicone Soul 12. novembra u Beogradu biće novosadski DJ Fakir (Noise Destruction) i beogradski DJ Bokee (Kinetic Vibe). Ulaznice se trenutno prodaju po ceni od 700 dinara u Bilet centru na Trgu republike, te u prodajnim mrežama Card servisa i Eventima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: