Galija proslavila 35. rođendan

Niška grupa "Galija" obeležila je sinoć trideset pet godina postojanja koncertom u punoj velikoj sali Sava centra, u prisustvu velikog broja prijatelja.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2011.

13:19

Default images

Da članovi "Galije" imaju mnogo prijatelja svedoči prvi od dva slavljenička koncerta, za koji se nisu prodavale ulaznice, već su deljene pozivnice, pa sala nije bila dovoljno velika za sve.

Program je vodio Ivan Ivanović, a rođendan "Galiji" čestitao je nekadašnji direktor PGP RTS Aleksandar Backović koji je objavio prvi album niške grupe, te je ovom prilikom evocirao uspomene na "Galijine" početke.

Dvočasovno slavlje muzike, putovanje kroz više od tri decenije uspešnog rada proteklo je u svečanoj atmosferi, uz odličnu muziku i pesme kao što su "Čujem te lepo kako dišeš", "Da me nisi", "Mnogo sam žena poželeo", "Kotor", "Skadarska", "Trube", dok su se na četiri video bima smenjivale fotografije sa nekadašnjih nastupa.

Članovima grupe: Nenadu i Predragu Milosavljeviću, Bobanu Pavloviću, Dragutinu Jakovljeviću, Milošu Krstiću, Siniši Pavloviću, Ivanu Iliću i Goranu Antoviću na sceni su se pridružili i mnogobrojni prijatelji sa kojima su "vojevali" trideset pet godina.

Posle dve decenije sa "Galijom" je ponovo zasvirao Žan Žak Roskam i to "Ljubavnu pesmu" i "Korak do slobode ", dok je dramski umetnik Goran Sultanović odrecitovao deo pesme "Burna pijana noć".

Glumica Sloboda Mićalović Ćetković izvela je pesmu "Stanika" iz filma "Zona Zamfirova" , koju je komponovao Nenad Milosavljević, a Predrag Milosavljević je otpevao "Zoninu pesmu".



Gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila Bilju Krstić koja je zajedno sa Nešom Galijom izvela kompoziciju "Dimitrije, sine Mitre".

U pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kojim je dirigovao Ivan Ilić, Milosavljević je otpevao "Ja nisam odavde" i "Otkad te nema", a specijalni gost je bila operska pevačica Sanja Kerkez.

Nakon sat i po vremena i uglavnom balada, publika je ustala i zaigrala tek sa hitovima "Možda sam lud", "Mnogo sam žena poželeo", "Kotor ", "Skadarska", a svi su bili na nogama kada je na scenu izašao Kiki Lesendrić i izveo melodiju "Digni ruku".

Veliko oduševljenje izazvao je Vlado Georgiev koji se pridružio slavlju sa kompozicijom "Dodirni me". Jedino glumac Vuk Kostić nije uspeo da izvrši svoj zadatak i odrecituje stihove pesme "Još uvek sanjam", jer su ga obuzele emocije kada je trebalo da podeli scenu sa svojom omiljenom grupom.

Tokom hita "Još uvek sanjam", Neša je na binu pozvao svog prijatelja, koji je svih ovih godina podržavao grupu i svoj prvi intervju uradio sa članovima niškog sastava, potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića.

Na razočarenje publike, članovi grupe se nisu vratili na bis, uprkos dozivanju, tapšanju i zviždanju, ali "Galija" očekuje publiku i 24. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: