Galija proslavila 35. rođendan

Niška grupa "Galija" obeležila je sinoć trideset pet godina postojanja koncertom u punoj velikoj sali Sava centra, u prisustvu velikog broja prijatelja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Da članovi "Galije" imaju mnogo prijatelja svedoči prvi od dva slavljenička koncerta, za koji se nisu prodavale ulaznice, već su deljene pozivnice, pa sala nije bila dovoljno velika za sve.

Program je vodio Ivan Ivanović, a rođendan "Galiji" čestitao je nekadašnji direktor PGP RTS Aleksandar Backović koji je objavio prvi album niške grupe, te je ovom prilikom evocirao uspomene na "Galijine" početke.

Dvočasovno slavlje muzike, putovanje kroz više od tri decenije uspešnog rada proteklo je u svečanoj atmosferi, uz odličnu muziku i pesme kao što su "Čujem te lepo kako dišeš", "Da me nisi", "Mnogo sam žena poželeo", "Kotor", "Skadarska", "Trube", dok su se na četiri video bima smenjivale fotografije sa nekadašnjih nastupa.

Članovima grupe: Nenadu i Predragu Milosavljeviću, Bobanu Pavloviću, Dragutinu Jakovljeviću, Milošu Krstiću, Siniši Pavloviću, Ivanu Iliću i Goranu Antoviću na sceni su se pridružili i mnogobrojni prijatelji sa kojima su "vojevali" trideset pet godina.

Posle dve decenije sa "Galijom" je ponovo zasvirao Žan Žak Roskam i to "Ljubavnu pesmu" i "Korak do slobode ", dok je dramski umetnik Goran Sultanović odrecitovao deo pesme "Burna pijana noć".

Glumica Sloboda Mićalović Ćetković izvela je pesmu "Stanika" iz filma "Zona Zamfirova" , koju je komponovao Nenad Milosavljević, a Predrag Milosavljević je otpevao "Zoninu pesmu".Gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila Bilju Krstić koja je zajedno sa Nešom Galijom izvela kompoziciju "Dimitrije, sine Mitre".

U pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kojim je dirigovao Ivan Ilić, Milosavljević je otpevao "Ja nisam odavde" i "Otkad te nema", a specijalni gost je bila operska pevačica Sanja Kerkez.

Nakon sat i po vremena i uglavnom balada, publika je ustala i zaigrala tek sa hitovima "Možda sam lud", "Mnogo sam žena poželeo", "Kotor ", "Skadarska", a svi su bili na nogama kada je na scenu izašao Kiki Lesendrić i izveo melodiju "Digni ruku".

Veliko oduševljenje izazvao je Vlado Georgiev koji se pridružio slavlju sa kompozicijom "Dodirni me". Jedino glumac Vuk Kostić nije uspeo da izvrši svoj zadatak i odrecituje stihove pesme "Još uvek sanjam", jer su ga obuzele emocije kada je trebalo da podeli scenu sa svojom omiljenom grupom.

Tokom hita "Još uvek sanjam", Neša je na binu pozvao svog prijatelja, koji je svih ovih godina podržavao grupu i svoj prvi intervju uradio sa članovima niškog sastava, potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića.

Na razočarenje publike, članovi grupe se nisu vratili na bis, uprkos dozivanju, tapšanju i zviždanju, ali "Galija" očekuje publiku i 24. oktobra.

Muzika

Drugi način i Svremenaši u DOB-u

Jedinstvena prilika da na jednom mestu u jednoj večeri čujete najveće hitove dva velika ex-YU benda: Drugi Način (Zagreb) i Svremenaši će 12. novembra od 21h u Domu omladine podsetiti fanove na najlepše trenutke iz svojih sada vec skoro 40-godišnjih karijera.

Muzika ponedeljak 31.10. 14:17 Komentara: 0

Šade i Vojnici ljubavi oduševili

Britanska pevačica Šade nastupila je u nedelju uveče u punoj Beogradskoj areni, pruživši publici dvočasovni presek višegodišnje karijere. Posle sat vremena kašnjenja, uz zvuke koračnice i pesmu “Soldier of Love” sa istoimenog novog albuma, Šade je izašla na scenu.

Muzika ponedeljak 31.10. 08:52 Komentara: 26

Večeras Šade u Beogradskoj Areni

Britanska pevačica Šade (Sade Adu) nastupiće večeras u Beogradskoj areni, u okviru svetske turneje koja pretenduje da bude na prvom mestu po zaradi ove godine. Šade "mistična, elegantna, sa glasom koji zavodi" pratiće njen bend nepromenjen od samog početka, pojačan perkusionistima, gitaristima i saksofonistom.

Muzika nedelja 30.10. 09:15 Komentara: 4

Poslednje veče BG Džez Festivala

Koncertima vodećeg afričkog džez muzičara Čeik Loa, kultnog američkog gitariste Marka Riboa, slovačkog umetnika mlađe generacije saksofoniste Igora Lumperta, američkog gitariste Eliota Šarpa i austrijskog saksofoniste Harija Sokala večeras u Domu omladine završava se 27. Beogradski džez festival.

Muzika nedelja 30.10. 08:50 Komentara: 0

Kvintet Čarlsa Lojda danas na BJF-u

Ikona američkog džeza Čarls Lojd nastupiće sa svojim Novim džez kvartetom (New Quartet) večeras u Velikoj sali Doma omladine na 27. Beogradskom džez festivalu. Jedan od najvećih lidera, improvizatora i inovatora svih vremena, legendarni saksofonista Lojd nastupiće sa istaknutim savremenim džez muzičarima Džejsonom Moranom, klavir, Rubenom Rodžersom, kontrabas i Erikom Harlandom, bubnjevi.

Muzika subota 29.10. 10:25 Komentara: 1

Koncert BGF u vedrim tonovima

Beogradska filharmonija održala je u petak uveče u rasprodatoj sali Kolarčeve zadužbine koncert iz svog "Popularnog ciklusa" sa solistom češkim pijanistom Pavelom Kašparom pod upravom hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka.

Muzika subota 29.10. 10:08 Komentara: 0
strana 1 od 51 idi na stranu