Goran Bregović u Smederevu

Ovogodišnja, 124. po redu turističko privredna manifestacija "Smederevska jesen" biće održana od 5. do 11. septembra, a završni koncert na Gradskom trgu održaće Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2011.

13:31

Default images

Nas programu u utorak, 6. septembra, Smederevce će zabavljati Leontina, Manda, Tijana Dapčević i Ivana Negativ. Sutradan, takođe, na Gradskom trgu, sviraće Alogija, Vukašin Brajić i Ortodoks Kelts.

Za ljubitelje nešto drugačijeg zvuka pobrinuće se Banatski kicoši koji će uveseljavati Smederevce i njihove goste u Vinskom gradu.

U četvrtak, 8. septembra, na Gradskom trgu celovečernji koncert imaće Miroslav Ilić sa orkestrom Miše Mijatovića, a na svečanom otvaranju manifestacije, dan kasnije, u Malom gradu Smederevske tvrđave učestvovaće Bora Dugić, Jelena Tomašević, hor Kir Stefan Srbin, Suzana Šuvaković i pevačka grupa Smilje.

Iste večeri, za mlađe posetioce na Gradskom trgu planiran je koncert grupe Atlantida, ženskog rok benda Fandango i TAP 011.

U subotu još jedan koncert posvećen ljubiteljima narodnog melosa. U programu "Smederevo grade od starina", nastupiće Snežana Savić, Vesna Dimić, Tanja Vasiljev, Vladeta Kandić-Bata Kanda, Bane Milutinović na harmonici i orkestar Slavka Mitrovića.

Pored dečjeg programa, predviđeni su i nastupi folklornih i etno pevačkih grupa i instrumentalista.

Bregović je do sada nastupio samo jednom u Smederevu, kada je sredinom osamdesetih godina grupa Bijelo dugme svirala na tadašnjem Sportskom centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: