Atheist Rap otvorili 12. Exit

Koncertom novosadske grupe Atheist Rap na glavnoj bini (Main Stage), koji je počeo tačno u 19 sati, zvanično je počeo 12. po redu Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2011.

22:57

Default images

Program je ubrzo počeo i na ostalim festivalskim binama, te je na Fusion Stageu u isto vreme nastupio bend Branimir i neprijatelji.

Kapije festivala su otvorene u 17 časova. Najveće gužve su na putevima gde posetioci dobijaju narukvice, a gužve ima i na ulazima gde su policijske kontrole rigoroznije nego ranijih godina.

Bend Darkwood Dub koji je svirku počeo u 21.15, na iznenađenje publike svoj nastup završio je za svega pola sata, a pre njih su na glavnoj bini nastupili kalifornijski sastav Bad Religion.



Ispred Fusion stagea bila je velika gužva u vreme nastupa benda House of Pain, koji su svoje predstavljanje završili najvećim hitom "Jump Around". Bend je nastupom na Exitu proslavio 20 godina rada, tako da su uglavnom i svirali svoje najveće hitove.
Arcade Fire (Foto: Luka Kneževiæ Strika)
Montrealski bend Arcade Fire oduševio je publiku - koje je tokom njihovog koncerta bilo više od 10.000 - svojim nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Gostujući prvi put u Srbiji, Kanađani su predstavili svoj album ‘’The Suburbs”, koji je publika dočekala ovacijama.

Set su počeli sa "Ready To Start", a poslednja pesma bila je - jedna od najpoznatijih - "Wake up", posle koje se frontmen AF, Vin Batler (Win Butler) obratio publici rečima: "Hvala puno Novi Sade! Bili ste odlični, vidimo se na Pulpu!"

Nastup glavnih zvezda prve večeri, sastava Pulp iz Engleske, počeo je pola sata posle ponoći. Pre ovog koncerta, organizovan je spektakularan vatromet koji je još jednom označio početak 12. Exita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: