Džo Koker u Areni za 5.000 ljudi

Britanski muzičar Džo Koker održao je 29. maja koncert u Beogradskoj areni pred oko 5.000 ljudi, koji su uživali u prepoznatljivom Kokerovom glasu i poznatim pesmama.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sa pola sata zakašnjenja Koker je izašao na scenu i zapevao “Hitchock Railway”, što je nateralo publiku da siđe u parter i zaigra.

Tokom sat i po vremena smenjivali su se hitovi “Feelin’ Alright”, “When the Night Comes”, “Summer in the City”, a publika je dobro prihvatila i numere sa novog albuma “Hard Knocks” i “Unforgiven”.

Nisu izostale i čuvene obrade pesama grupe The Beatles - “Come together“, “With a Little Help from My Friends“ i “She Came in Through the Bathroom Window”, koje u Kokerovom izvođenju ne podsećaju na originalne verzije.

Prepoznatljivim hrapavim i snažnim glasom, odličnom i emotivnom interpretacijom, Koker je ponovo uspeo da drži pažnju publike tokom celog koncerta, kao i pre četiri godine na istom mestu.

Poptpuno je opravdao titulu jednog od najboljih “belih” glasova svih vremena već 40 godina, od čuvenog nastupa na “Vudstoku” 1969. sa pesmom “With a Little Help from My Friends“.

Dobitnik Gremija, Zlatnog globusa i Oskara, nosilac ordena Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike, koji je prodao na milione primeraka albuma, uspeo je i da razneži deo publike, pa su neki i zaplesali uz balade “Up Where We Belong” i “You Are So Beautiful”.

Najveće oduševljenje su izazvale njegove najpopularnije pesme “You Can Leave Your Hat On” i “Unchain My Heart”, a Koker je publiku “častio” i sa tri pesme na bis i poručio da će se vratiti u Srbiju.

strana 1 od 64 idi na stranu