Nova vizija stvaranja muzike

Linux Laptop Orchestra (L2ork) u okviru svoje evropske turneje 18. maja nastupio je u Zagrebu u Muzeju savremene umetnosti.

Izvor: www.bug.hr
Podeli

Posetioci Dvorane Gorgona zagrebačkog Muzeja savremene umetnosti u utorak imali su jedinstvenu priliku da besplatno uživaju u zanimljivom i neobičnom spoju umetnosti i visoke tehnologije.

L2ork je jedinstveni muzički projekat nastao pod pokroviteljstvom američkog Univerziteta Virdžinija Tek (Virginia Tech). Njega čine 12 izvođača koji za stvaranje (pretežno ambijentalne) muzike koriste isključivo laptopove sa linux operativnim sistemom i Nintendo Wiimote koji, kada se povežu, ljudske pokrete i gestove pretvaraju u zvukove i tonove.

Osim originalnog načina stvaranja muzike, ovaj orkestar izdvaja se i po korišćenju borilačke veštine tai či čuan kao koreografije za svoje kompozicije, i unikatnih hemisfernih zvučnika, koji su takođe razvijeni na Virdžinija Teku sa ciljem da što preciznije podražavaju zvukove akustičnih instrumenata.

Linux laptop orchestra do sada je održao dve zapažene turneje po SAD, a trenutno se nalazi na prvoj turneji po starom kontinentu.

Muzika

Ikonika nastupa u Novom Sadu

Britanska dubstep diva Sara Abdel-Hamid, poznatija kao Ikonika, nastupiće 3. juna (22h) u novosadskom klubu „Route 66“, uz podršku brojnih domaćih didžejeva.

Muzika utorak 31.05. 17:35 Komentara: 0

"Festivalito" 3. juna na brodu Lađa

Manekeni Bigza i ove godine predstavljaju „Festivalito“, najmanji putujući festival koji već treću godinu za redom promoviše bendove okupljene oko Bigza, organizacije Manekeni Bigza, istoimenog internet portala, i online etikete „Neetiketa“.

Muzika utorak 31.05. 14:38 Komentara: 0

Eyesburn na Jelen Top 10 turneji

Posle 10 nedelja najboljeg domaćeg r’n’ r zvuka, Jelen Top 10 turneja stiže u Beograd. U bašti SKC-a, 17. juna, sa početkom u 19h pored bendova koji su obeležili turneju, Kanda Kodža i Nebojša, Block Out, Hypnotized, Bjesovi i Darkwood Dub, po prvi put nastupa i grupa Eyesburn.

Muzika utorak 31.05. 13:24 Komentara: 0

Adele snima treći album

Popularna britanska pevačica Adele najavila je svoj treći album, koji bi trebao da izađe u maju sledeće godine, a na albumu bi trebalo da se nađe i obrada pesme INXS ''Never Tear Us Apart''.

Muzika utorak 31.05. 13:18 Komentara: 0

Turneja Električnog orgazma

Sastav Električni orgazam planira da održi u novembru velike koncerte u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani na turneji povodom aktuelnog albuma "To što vidiš to i jeste" (2010).

Muzika utorak 31.05. 12:40 Komentara: 2

Stingov "Symphonicity" u Areni

U okviru svoje "Symphonicity" turneje Sting će u Beogradskoj areni nastupiti 8. juna. Sa Stingom na sceni biće naš renomirani orkestar "Camerata Serbica" sa 45 muzičara pod dirigentskom palicom Sare Hiks.

Muzika utorak 31.05. 11:13 Komentara: 1
strana 1 od 64 idi na stranu