Čang postala donator filharmonije

Violinistkinja Sara Čang upisala se na listu donatora Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta donirajući honorar od majstorskog kursa održanog u Novom Sadu i Nišu, saopštila je danas Beogradska filharmonija.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

17:57

Default images

Čang je pomenuti majstorski kurs održala u svojstvu ambasadora umetnosti, na poziv i u organizaciji Ambasade SAD u Beogradu i Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta.

Posle kraćeg nastupa, čuvena violinistkinja je imala javni čas sa talentovanim studentima, Mihajlom Jovanovićem u Nišu i Robertom Lakatošem u Novom Sadu. Nakon toga odgovarala je na brojna pitanja publike koja je do poslednjeg mesta ispunila sale niške Akademije i novosadske Sinagoge.

Fondacija Beogradske filharmonije Zubin Mehta, sa Ambasadom SAD i svojim strateškim partnerima, realizacijom ovog projekta pruža podršku decentralizaciji kulture u Srbiji i obrazovanju mladih umetnika.

Sara Čang je dva put nastupila sa orkestrom Beogradske filharmonije. Poslednji zajednički nastup, u okviru ciklusa „Hod po žici“, održan je 25. februara u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, na čelu sa dirigentom Tangom Muhajom.

Talentovana umetnica je kao osmogodišnjakinja angažovana za nastupe s Njujorškom filharmonijom i Filadelfijskim orketstrom, a nastupala je sa čuvenim svetskim orkestrima u najpoznatijim koncertnim dvoranama. Pripala joj je čast da kroz Njujork nosi olimpijsku baklju, a časopis „Newsweek“ uvrstio je ovu umetnicu na listu dvadeset žena-lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: