Orthodox Celts ponovo u DOB-u

Popularna beogradska grupa Orthodox Celts, koja već 19 godina tradicionalno obeležava Dan Svetog Patrika u Beogradu, održaće 17. marta u 21.00 sat koncert u Domu omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

14:43

Default images

Veselu festivalsku atmosferu praznika koji Irci slave više od hiljadu godina, kada se tradicionalno svi oblače u zeleno, jedu irsku hranu, piju irsko pivo, likere i viski, i ove godine u Beogradu preneće svojom muzikom Orthodox Celts, izvodeći tradicionalnu irsku muziku, kombinujući je sa rok elementima.

U najavi DOB istaknuto je da je prošlogodišnja proslava punoletstva grupe ostala zapamćena po prepunoj sali razigranih obožavalaca, gostu iznenađenja Ani Sofrenović, koja je izvela numeru “Danny boy”, i po pesmi “King of the Hill”, kojom su zagolicali maštu fanovima, najavivši početak snimanja njihovog novog albuma.

Posetioci su kući otišli bogatiji za još jedno divno iskustvo i uz suvenire koje je za tu priliku obezbedila Beogradska kulturna mreža, producent koncerta.

"Devetnaest je moj srećan broj. Devetnaesti put Sveti Patrik dolazi među Srbe što samo po sebi znači da smo posle prošlogodišnje velike mature i dalje na pravom kursu, do doktorata koji očekujemo kad budemo zaokruživali prve 2 decenije. I dan danas nisam načisto koji od tih tradicionalnih koncerata mi je najbolji i uvek očekujem da je onaj sledeći upravo taj. Tako je i ovog puta, jer magija tog dana i koncertiranja na sam taj dan je nešto što izlazi iz okvira onoga što možemo objasniti na uobičajen način i običnim rečima", kaže pred koncert pevač i vođa benda Aleksandar Petrović - Aca Seltik.

Prodaja ulaznica za 19. tradicionalni koncert benda Orthodox Celts počinje 1. marta na biletarnici Kulturnog Centra Beograda po ceni od 1.100 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: