Vanesa Mej večeras u Areni

Violinistkinja Vanesa Mej, nekada poznata kao "čudo od deteta", a sada afirmisana umetnica, koja pleni svojom pojavom i izvođenjem jedinstvenog spoja klasike i elektronske muzike, održaće večeras od 20h koncert u Beogradskoj areni.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.02.2011.

10:15

Default images

Mladu violinistkinju pratiće desetočlani bend, ali i gudači iz Srbije, okupljeni u orkestru "Metamorfozis", predvođeni violistom Sašom Mirkovićem.

Ovaj mladi ansambl nastao je 2005. godine i jedinstven je na našem području upravo zbog kombinovanja različitih zanrova i formi.

Vanesa Mej, rođena u Singapuru 1978. godine, klavir je počela da svira kada je imala tri godine, a violinu sa pet.

Prvi solistički koncert održala je već sa devet godina, a u desetoj nastupila je sa simfonijskim orkestrom.

Ova harizmatična umetnica muzičke granice pomerila je kada je imala samo 16 godina objavljivanjem svog prvog pop albuma "Violin Player" i to ne samo načinom sviranja, formirajući neuobičajen spoj klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, već i svojim scenskim izgledom.

Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerte i Betovena i Čajkovskog.

Na svojim nastupima svira na dva tipa violina - klasičnom modelu "Guadagnini" iz 1761. godine i električnom "Zeta Jazz".

Koncet u Beogradskoj areni počinje u 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: