PE: Nemačka pobednik, Stanković 13.

Predstavnica Nemačke na "Pesmi Evrovizije 2010" Lena Mejer Landrut pobednica je takmičenja koje je održano u "Telenor Areni" u Oslu. Predstavnik Srbije Milan Stanković, koji je nastupio osmi u finalu u Norveškoj sa pesmom "Ovo je Balkan" Gorana Bregovića, završio je na 13. mestu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2010.

00:28

Default images

Na 55. takmičenju za "Pesmu Evrovizije" muzičari, predstavnici 25 zemalja, došli su u "Telenor Arenu" pred 18.000 gledalaca hodajući po ružičastom tepihu, praćeni slavnim ličnostima i političarima. Finalno veče otvorio je prošlogodišnji pobednik Aleksandar Ribak, a žiri je odlučio da prva prva nastupi 17-godišnja Safura iz Azerbejdžana, ubedljivi favorit na kladionicama.

Posle Azerbajdžana na pozornicu se popeo Španac Daniel Diges a pesmu "Algo pequeñito" otpevao je dva puta, pošto je "slavni" Jimmy Jump, popularni Katalonac koji često prekida veće događaje, utrčao na binu, zbog čega je Španac svoju pesmu morao da izvede u repesažu.
Beta
Atmosferu u Oslu čini se da su najviše zagrejali predstavnici Grčke, Giorgos Alkaios & Friends, pesmom "Opa". Najneobičniji izvođači večeras verovatno su bili Turci, grupa maNga pesmom "We Could Be the Same".

Baš onako kako su kladionice i predvidele, pobedu na ovogodišnjem "Eurosongu" sa 246 bodova odnela je mlada (19 godina) Nemica Lena pesmom "Satellite".

"Ovo nije stvarno. Još ne mogu da verujem, presrećna sam i nisam verovala da ćemo uspeti", izjavila je vidno uzbuđena pobednica. I pre "Pesme Evrovizije" pesma "Satelit" dostigla je trostruki zlatni tiraž u Nemačkoj, a njen debi album "My cassette player" prva mesta na top listama.

Drugo mesto osvojila je Turska, slede Rumunija, Danska i Azerbejdžan.



Pored Srbije i Milana Stankovića koji su našli na 13. mestu sa 72 glasa, bosanskohercegovački predstavnik Vukašin Brajić osvojio je 17. poziciju, ostali ex-YU takmičari nisu izborili plasman u finale.

U finalnoj noći redom su nastupali: Azerbejdžan, Španija, Norveška, Moldavija, Kipar, Bosna i Hercegovina, Belgija, Srbija, Belorusija, Irska, Grčka, Velika Britanija, Gruzija, Turska, Albanija, Island, Ukrajina, Francuska, Rumunija, Rusija, Jermenija, Nemačka, Portugal, Izrael i Danska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: