50 Cent za 2.500 najvernijih

Poznati američki rap izvođač 50 Cent, nastupio je u hali „Pionir" u okviru turneje kojom predstavlja novi album „Before I Self Destruct".

Tanjug
Podeli

U okviru turneje kojom promoviše svoj najnoviji album 50 Cent je došao iz Skoplja u kome je samo dan ranije održao uspešan koncert.

Ovo je bilo drugo gostovanje 50 Centa u Beogradu, pošto je njegovim koncertom 2006. godine zvanično počela sa radom Beogradska arena, a kako je poznati reper nedavno izjavio, iznenađen dobrom reakcijom publike u „jednoj ovako maloj zemlji", poželeo je ponovo da dođe.

Pre izlaska 50 Centa na scenu, nastupili su poznati beogradski di-džejevi - Playa, Cvija, Elitni odredi, Rasta, Vip i Dada, da bi zatim publika ovacijama dočekala američku rap zvezdu.

Tokom jednoipočasovnog koncerta publika je imala prilike da čuje hitove „Candy Shop", "In da Club", „Baby by Me", „Ayo Technology", „Get It Hot", ali i nove pesme sa albuma „Before I Self Destruct".

50 Cent, čije je pravo ime Curtis James Jackson III, rođen je 1976. godine i odrastao u Kvinsu, a zahvaljujući Eminemu otrgao se iz kriminala u koji je bio uvučen u mladosti i potpisao ugovor za izdavačku kuću „Interscope Records".

Proslavio se albumom ,,Get Rich or Die Tryin" 2003, a svoj status zvezde potvrdio je albumom ,,The Massacre" 2005. godine

Oba albuma postigla su platinasti uspeh i bili prodati u više od 21 milion primeraka.

Do sada je osvojio 69 različitih priznanja, među kojima se izdavajuju Grammy za najboljeg novog izvođača, Billboard nagrada za album godine za ,,Get Rich or Die Tryin" i čak šest Billboard nagrada za naredni album ,,The Massacre".

Koncertu je prisustvovalo i 100 tinejdžera uzrasta od 13 do 19 godina iz Ustanove za brigu o deci bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj ulici, koja su dobila na poklon ulaznice od Beogradske arene i Fonda „Ana i Vlade Divac".

strana 1 od 58 idi na stranu