Pejdž želi na turneju sa Cepelinima

Džimi Pejdž, gitarista legendarnog benda "Led Zeppelin", izjavio je da je, posle uspešnog koncerta održanog prošlog meseca u Londonu, spreman da krene na povratničku turneju. Međutim, on je dodao da se to najverovatnije neće desiti pre septembra 2008.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

13:07

Default images

"Ionako je trud koji smo uložili u održavanje koncerta u "O2 areni" jednak naporima koje bismo inače uložili u čitavu turneju", rekao je Pejdž (64).

Na rasprodatom koncertu 10. decembra 2007. u Londonu, nastupili su originalni članovi benda "Led Zeppelin": Džimi Pejdž, Robert Plant i Džon Pol Džons, a na bubnevima im se priključio Džejson Bonam, sin preminulog bubnjara Džona Bonama.

Pejdž koji je boravio u Japanu na promociji novog izdanja "Cepelina" pod nazivom "Mothership", rekao je da je ovaj dvočasovni koncert bio dokaz da članovi benda mogu još uvek da daju sve od sebe na nastupima.

On je rekao da je bend, osnovan 1968. godine, muzički spreman za ponovno okupljanje i koncertne nastupe, ali da još uvek nije jasno kada će krenuti na turneju pošto pevač Robert Plant ima druge planove.

"Robert Plant ima paralelni projekat i zauzet je do septembra", rekao je Pejdž.

Plant u pratnji američke pevačice Alison Kraus kreće na turneju ovoga proleća, kako bi promovisali izuzetno uspešan album "Raising Sand", objavljen prošle godine u oktobru, koji je u prvoj nedelji prodaje dospeo na drugo mesto Bilbordove top liste albuma.

Pejdž je na promociji rekao još da su članovi benda postavili visoke standarde pre nego što su pristali na ponovno okupljanje. On je rekao da je bend vežbao nedeljama pre koncerta u Londonu, kao i da su bili svesni da možda više nikada neće postići onu vrstu zajedništva koju su imali tokom 70-ih godina XX veka: "Želeli smo da i ljudi koji još nisu ni bili rođeni 1980. godine, kada smo mi završili, shvate šta smo mi nekada bili".

"Ali uspeli smo da održimo koncert, i bilo je super", rekao je Pejdž: "Bilo je fantastično što se tiče hemije među nama".

Bend "Led Zeppelin" raspao se 1980. nakon smrti bubnjara Džona Bonama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: