Bend Nežni Dalibor na Radiju B92

U utorak, 29. januara, u klubu "Plastic", u okviru serijala "Stand By Live", nastupiće grupa "Nežni Dalibor".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

12:00

Default images

Bend "Nežni Dalibor" pažnju publike i medija privukao je tokom 2007. godine, hitom "Značajan događaj" i učešćem na kompilaciji "Jutro će promeniti sve", a članovi grupe trenutno snimaju svoj prvi samostalni album.

"Nežni Dalibor" nastao je u Vranju 1995. godine. Na početku, u "teenage" dobu, grupa je brojala pet članova (Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica).

Krajem 1998. Ivica, Bane i Ljuba prelaze u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. godine priključuje se gitarista Miomir. Često menjaju ime benda. U međuvremenu, grupa je nastupala u Beogradu i Vranju, najčešće u klubu "Akademija". Od 2003. do 2005. godine grupa “Nežni Dalibor” praktično prestaje sa radom.

Miomir odlazi u London 2005. godine, i sve do leta 2007. godine bend funkcioniše kao trojka. Onda se bendu priključuje Dragan, kao drugi gitarista. Diskografski debi bend ima na kompilaciji "Jutro će promeniti sve?" u februaru 2007. godine, pesmom "Značajan događaj".

Koncert počinje tačno u 21.10, a vrata kluba otvaraju se u 20 časova. Ulaz je besplatan.
Emisija ‘Stand By’ emituje se na Radiju B92 svakog radnog dana, sem srede, od 20 do 22 časa. Od hitova do alternative, od aktuelnog muzičkog trenutka do pop abecede, Obavezno radiofonično, nikada hermetično, uvek uzbudljivo. Autori i voditelji: Pavle Veljković i Goran Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: