Brajan Feri ponovo u Sava centru

Publika će 7. oktobra u Sava centru imati priliku ponovo da vidi nastup Brajana Ferija, lidera kultnog sastava „Roxy music“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2007.

14:05

Default images

Feri će u Sava centru nastupiti 7. oktobra u okviru evropske turneje na kojoj promoviše novi album „Dylanesque“. Nastup počinje u 21 sat, a Feri je po dolasku u Beograd rekao da mu je drago što je ponovo tu i što turneju nastavlja upravo iz glavnog grada Srbije, gde je sa bendom "Roxy music" 2006. godine odlično bio primljen.

Nakon beogradskog koncerta Feri će turneju nastaviti koncertima u Sofiji (Bugarska) 8. oktobra, 10. oktobra u Ljubljani (Slovenija) i 11. oktobra u Zagrebu (Hrvatska).

Saša Simić iz koncertne agencije Sava centra rekao je da očekuje da će i ovaj koncert Brajana Ferija, koji je sa sastavom „Roxy music“ jula 2006. nastupio u prepunoj salu Sava centra, imati odličnu posetu, iako je za 7. oktobar najavljen i nastup britanske gitarske rok grupe „Muse“ u Beogradskoj areni.

Ferijev dvanaesti solo album „Dylanesque“ objavljen je 5. marta, a na njemu se nalazi 11 pesama, Ferijevih interpretacija Dilanovih numera. „Dylanesque“ počinje sa „Just Like Tom Thumb's Blues“, i dalje se nižu „Simple Twist Of Fate“, „Make You Feel My Love“, „The Times They Are A-Changin'“, „All I Really Want To Do“, „Knockin' On Heaven's Door“, „Positively 4th Street“, „If Not For You“, „Baby, Let Me Follow You Down“, „Gates Of Eden“ i „All Along The Watchtower“.

"Dylanseque" je istovremeno peti Ferijev solo album sastavljen isključivo od obrada i prvi koji je u potpunosti posvećen pesmama jednog autora.

Ova uglavnom hvaljena zbirka postala je hit u Velikoj Britaniji, gde se letos popela na peto mesto najprodavanijih albuma.

Art rok sastav „Roxy music“ osnovali su početkom 70-ih godina XX veka Brajan Feri i Brajan Ino, zajedno sa Endijem Mekejom, Filom Manzanerom i Polom Tomsonom.

Brajan Feri i „Roxy music“ značajno su uticali na rane britanske pank bendove, novi talas i novi romantizam, pre svega svojim sofisticiranim pop pesmama, ali i pažljivo osmišljenim imidžom, scenskim nastupima, spotovima i omotima albuma i singlova.

Prošlogodišnji nastup sastava „Roxy music“ u Beogradu bio je deo povratničke turneje benda koji se tada ponovo ujedinio posle dvadeset godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: