Lira Vega u bašti KC Grada

Lira Vega big bend nastupiće 16. avgusta u bašti Kulturnog centra Grad. Bend će nastupiti u sastavu: Vladimir Đorđević, Zoja Borovčanin, Dušan Petrović i Dejan Vučetić Vuča.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen YouTube/lira vega
Foto: Printscreen YouTube/lira vega

Biće ovo akustično izvođenje pesama sa prva tri albuma benda kao i premijera nekoliko novih pesama sa albuma u nastajanju, koji nosi radni naziv "Posledice rada".

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin.

Bend ima tri objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regionu i Evropi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.

Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za zvukom, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni preko 20 godina. Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmita do Slaja Stona.

Ono što je konstanta vezana za zvuk benda Lira Vega je "modernost" - pa tako bend uvek uspeva da bude jednom nogom u svemiru.

Cena ulaznica za koncert iznosiće 500 dinara, a mogu se kupiti na ulazu od 20 časova.

Likovno

Ilustracije srpskih autora na izložbi u čuvenoj Bibijani

U Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu "Bibijana" u Bratislavi održava se izložba ilustracija "Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu" Senke Vlahović. Izložba će biti postavljena u Galeriji "Dušan Rol" do 15. septembra, a organizovana je u saradnji "Bibijane" i Banatskog kulturnog centra.

Likovno nedelja 4.08. 10:13 Komentara: 0

Zlatni lav venecijanskog Bijenala Litvaniji

Nagrada Zlatni lav za najbolje nacionalno predstavljanje na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji pripala je Litvaniji za izložbu “Sun and Sea (Marina)” čiji su autori Lina Lapelite, Vaiva Grainite and Rugile Barzdziukaite.

Likovno subota 11.05. 14:32 Komentara: 4