Izložba Pikasovih grafika produžena do 19. aprila

Zbog velikog interesovanja publike, izložba grafika Pabla Pikasa "Pikaso - izbor dela iz Vollard Suite" u Kući legata produžena je do 19. aprila, saopštili su organizatori. Prvobitno je planirano da izložba, koju je od 19. januara pogledalo 11.200 posetilaca, traje do 5. aprila, ali je velika poseta podstakla organizatore da je produže.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

12:59

Izložba Pikasovih grafika produžena do 19. aprila

"Izuzetno nam je drago što je izložba naišla na tako dobar odziv kod publike, te smo zajedno sa našim partnerima iz Kuće legata uspeli da produžimo njeno trajanje za još dve nedelje, kako bi svi zainteresovani imali priliku da pogledaju postavku o kojoj se toliko priča još od samog predstavljanja", istakao je Leon Pogelšek, direktor slovenačke galerije "Kos" i organizator izložbe.

Izložba, prema njegovim rečima, ima pre svega edukativni karakter, sa ciljem da se publici približi Pikasova umetnost i svestranost u primeni različitih tehnika i formi stvaralačkog izražaja. U okviru postavke u Kući legata publika ima priliku da pogleda odabranu selekciju od 84 rada koja krase čuveni Vollard Suite, kao i originalne Pikasove tanjire, plakate, litografije, ali i retko izdanje umetnikovog skicenbloka.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana, osim ponedeljka, od 10 do 21 sat. Cena ulaznice za odrasle je 500, dok je za učenike i studente cena 250 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: