Počinje Likovna kolonija u Grockoj

Danas se u Grockoj otvara 19. Likovna kolonija koju ova beogradska opština organizuje u okviru 49. "Gročanskih svečanosti".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.07.2016.

12:12

Počinje Likovna kolonija u Grockoj

Kolonija će raditi od 27. do 31. jula u prostoru zaštićene kulturno-istorijske ambijentalne celine "Gročanska čaršija", zatim u spomeniku kulture Rančićeva kuća i a drugim inspirativnim lokacijama Grocke.

Svečano otvaranje ovogodišnje kolonije zakazano je za 20 časova na Letnjoj sceni, na platou kod Gradske opštine.

U okviru svečanog otvaranja biće predstavljeni umetnički radovi sa prethodne, kao i ranijih kolonija, uz numere u izvodjenju nagradjenih učenika Muzičke škole u Grockoj. U drugom delu programa nastupa popularni i atraktivni beogradski neo-etno sastav "Vrelo".

"Likovna kolonija 2016" svoj umetnički koncept zasniva na inspirativnom prirodnom okruženju po kojem je Grocka dobila naziv "Mala Kalifornija", na bogatom kulturnom nasledju po kojem je čuvena, a zasniva se i na autorskom pečatu učesnika koji će likovno preneti svoj doživljaj stare varošice na Dunavu, koja je kao takva upisana u knjige još u 16. veku.

U ovogodišnjoj koloniji učestvuje 14 eminentnih likovnih i primenjenih umetnika.

Likovna kolonija opštine Grocka je osnovana 1997. godine i spada u kulturne manifestacije od značaja za grad Beograd. Organizator ove kulturne manifestacije je Centar za kulturu Opštine Grocka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: