Tradicionalna izložba Male grafičke forme

U Galeriji Grafički kolektiv u ponedeljak će biti otvorena tradicionalna izložba Male grafičke forme, a posle selekcije radova sa konkursa za izložbu je odabrano 137 autora iz Srbije i regiona sa 240 originalnih grafičkih otisaka.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 20.12.2014.

19:10

Default images

Ovogodišnjom izložbom, koja traje već sedam decenija, između ostalog potvrđuje se i višedecenijski kontinuitet ideje i profesionalna utemeljenost osnivača i sledećih generacija umetnika o ulasku grafike u svaki dom, jednom vidu negovanja principa edukacije, afirmacije i promocije ovog medija.

Ova postavka pruža uvid u stvaralački trenutak autora, predstavlja nove pojave i stvaraoce i utvrđuje poziciju afirmisanih umetnika, ostavarujući uspešnu komunikaciju na relaciji umetnik/galerija-publika/kupac.

Na svečanom otvaranju dodeljuje se nagrada Mali pečat (osnovana 1991, pandan Velikom pečatu GK), a Ministarstvo kulture dodeljuje i tri otkupne nagrade. Sloganom Matrica za budućnost Grafički kolektiv obeležava svoj 65. rođendan. Ovaj veliki jubilej za grafičku umetnost, umetnike i prijatelje umetnosti Grafički kolektiv nastavlja i svojevrsnim panegirikom maloj grafičkoj formi.

Izložba Male grafike potvrđuje da umetnička praksa i životni ritam mogu biti na istoj strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: