"Dimenzija Novo Doba" u Uličnoj galeriji

“Dimenzija Novo Doba”, izložba stripova, plakata i ostalih dela autora okupljenih oko međunarodnog festivala nesvrstanog stripa “Novo Doba”, biće otvorena 3. oktobra (20h) u Uličnoj galeriji u Beogradu, u okviru programa 55. Oktobarskog salona.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

12:58

Default images

Izložba „Dimenzija Novo Doba“ odžaće se u Uličnoj galeriji za vreme trajanja petog po redu izdanja festivala Novo Doba. Festival se tradicionalno održava na raznim lokacijama u Beogradu, Zemunu i Pančevu, ove godine u periodu od 29. septembra do 5. oktobra 2014. godine. „Dimenzija Novo Doba“ će predstaviti grafička i stripovska ostvarenja autora koji su asocirani uz festival Novo Doba i Fijuk projekat, autore kao sto su Wostok, Igor Hofbauer, Studiostrip, Bernharda Xilko i drugi, te time predstaviti ovu grupu štampara i umetnika.

Takođe, pošto je Fijuk Laboratorija prvenstveno orijentisana na tehniku sito štampe koja omogućuje kompletnu produkciju u DIY uslovima, ta će tehnika biti javno demonstrirana kroz akciju štampanja odabranih motiva iz ostvarenja izloženih umetnika na odevne predmete publike.

U okviru izložbe planiran je i koncert MC Kopy Kat na otvorenom, u jedinstvenom ambijentu Ulične galerije. Elektronski-domaći-porno-diss-hip hop, samo za vas.

Novo Doba je festival posvećen stripu i srodnim umetničkim aktivnostima koji nastoji da predstavi pregled veoma aktivne i produktivne andergraund scene, kako u Srbiji i ex regionu tako i u širem međunarodnom kontekstu. Festival se u poslednjih pet godina postojanja svrstao u određenu mrežu festivala, radionica i nezavisnih kulturnih centara koji se bave sličnim i srodnim aktivnostima. Novo Doba pruža odabrani pregled nezavisne scene, a program se sastoji od svakodnevnih izložbi, koncerata, video projekcija i radionica te time prezentuje spektar nesvrstanih autora, medija, stilova, tehnika, podžanrova, veština, lepih veština, kontrakultura, kultura i nekultura.

Fijuk je mreža malih izdavača, festivala i autora iz regiona i šire kojom se nastoji povezati, učvrstiti već postojeće veze i prezentovati rad organizacija i pojedinaca na polju stripa, umetnosti i muzike. Fijuk Laboratorija je radionica iznikla iz matičnog projekta koja je specializovana za štampu i izdavačku delatnost. Nalazi se u Zemunu, ugošćuje brojne protagoniste andergraunda i omogućuje im rad, kako na sopstvenim tako i na kolektivnim projektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: