Centar za kulturu Grocka: Priroda u kolažu

Centar za kulturu Grocka organizuje grupnu izložbu "Priroda u kolažu" u okviru istoimenog projekta Evropske omladinske razmene koja će biti otvorena večeras u Rančićevoj kući.

Izvor: Tanjug
Podeli

Srbija je poznata po prirodnim resursima i lepotama, ali i problemu otpada i divljih deponija, dok sama Grocka na svojoj teritoriji ima jednu od najvećih deponija u Srbiji, ozbiljne naučno-istraživačke centre, dragocene prirodne resurse i izvanredno spomeničko nasleđe.

Centar za kulturu Grocka ovim projektom razmatra ekološku situaciju i pristup temi kroz umetnost, otvarajući pitanje značaja građanskog aktivizma. Okosnica kulturne razmene u okviru projekta "Priroda u kolažu" jeste razmene iskustava zemalja učesnica na temu ekologije, zagađenja i ekoloških problema.

Projekat se realizuje u okviru programa Evropske Unije "Mladi u Akciji" koji sprovodi evropska Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA). Centar za kulturu Grocka je domaćin mladima i omladinskim radnicima iz šest evropskih zemalja: Makedonije, Malte, Nemačke, Poljske, Rumunije i Turske, sa kojima realizuje ovaj projekat.

strana 1 od 15 idi na stranu