Centar za kulturu Grocka: Priroda u kolažu

Centar za kulturu Grocka organizuje grupnu izložbu "Priroda u kolažu" u okviru istoimenog projekta Evropske omladinske razmene koja će biti otvorena večeras u Rančićevoj kući.

Izvor: Tanjug
Podeli

Srbija je poznata po prirodnim resursima i lepotama, ali i problemu otpada i divljih deponija, dok sama Grocka na svojoj teritoriji ima jednu od najvećih deponija u Srbiji, ozbiljne naučno-istraživačke centre, dragocene prirodne resurse i izvanredno spomeničko nasleđe.

Centar za kulturu Grocka ovim projektom razmatra ekološku situaciju i pristup temi kroz umetnost, otvarajući pitanje značaja građanskog aktivizma. Okosnica kulturne razmene u okviru projekta "Priroda u kolažu" jeste razmene iskustava zemalja učesnica na temu ekologije, zagađenja i ekoloških problema.

Projekat se realizuje u okviru programa Evropske Unije "Mladi u Akciji" koji sprovodi evropska Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA). Centar za kulturu Grocka je domaćin mladima i omladinskim radnicima iz šest evropskih zemalja: Makedonije, Malte, Nemačke, Poljske, Rumunije i Turske, sa kojima realizuje ovaj projekat.

Likovno

"Snapshot jednakosti" 26. juna u KC Rex

U četvrtak 26. juna od 17 do 19h u Sali Kulturnog Centra REX održava se pop-up izložba fotografija pod nazivom “Snapshot jednakosti”, koja prikazuje trenutke sa LGBTQI venčanja u Njujorku autora Gorana Veljića,

Likovno sreda 25.06. 19:06 Komentara: 1

Retrospektiva Džefa Kunsa na Menhetnu

Retrospektivna izložba umetnika Džefa Kunsa koji je specifičan po tome što su mu dela predimenzionisani likovi iz crtanih filmova i igračke, biće otvorena 27. juna u Muzeju američke umetnosti Vitni, prenosi AP.

Likovno utorak 24.06. 13:30 Komentara: 0

Izložba Vorholovih omota za albume

Omoti albuma sa slikom banane, rajsfešlusa, Merilinke, konzerve supe Kembel i raznim drugim prepoznatljivim motivima, koje je Endi Vorhol uradio za poznate muzičare i bendove predstavljeni su na izložbi koja je otvorena u Krenbruk Umetničkom muzeju, u američkom gradu Detroitu.

Likovno nedelja 22.06. 18:10 Komentara: 0

Izložba Blizanaca na Monmartru

U "Galeriji 17" na Monmartru otvorena je "Istorijska izložba 2014", radova braće blizanaca Slobodana i Vladimira Peškirevića koji već godinama žive i rade u Parizu, gde ih nazivaju "novim impresionistima".

Likovno subota 21.06. 20:04 Komentara: 1
strana 1 od 15 idi na stranu