Belgrade Goes Weird u Savamali od 2. jula

Street art izložba "Belgrade Goes Weird" nemačko-austrijskog street art kolektiva The Weird biće otvorena 2. jula u galeriji KM8 u ulici Kraljevića Marka u Savamali.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.06.2014.

18:37

Default images

Šestoro članova ovog kolektiva predstaviće svoje ilustracije i različite print tehnike.Iako potiču sa street art scene, The Weird su aktivni i kao ilustratori, dizajneri, predavači i producenti elektronske muzike.

Kolektiv je osnovan 2011.godine i čini ga grupa od deset umetnika koji u svojim ilustratorskim i street art radovima, kombinuju uticaje popularne urbane kulture, avangardnih likovnih pravaca 20. veka, naučno fantastične i horor filmove 80-tih, uz dozu humora i ironije karakterističnih za grafiti umetnost.

Gostovanje street art kolektiva The Werid partnerski organizuju Urban Incubator (Beograd), Elektrika (Pančevo) i Neurotitan (Berlin) uz finansijsku i tehničku pomoć ministarstva kulture Srbije, Austrijskog kulturnog foruma Beograd i Grada Pančevo.

Radovi street umetnika kolektiva the Weird našli su svoje mesto na mnoštvu javnih mesta, ali i u galerijama i art sajmovima širom sveta, ujedinjujući tako neformalnu street art scenu sa strukturiranim svetom savremene likovne umetnosti.

Izložba u Savamali je prodajnog karaktera i biće otvorena do 8. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: