Sjedinjene prirode Bojane Knežević u KC Grad

Izložba “Sjedinjene prirode” autorke Bojane Knežević biće otvorena od 28. aprila (20h) do 4. maja u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 27.04.2014.

14:09

Default images

Postavka nosi naziv “Sjedinjene prirode”, a čine je onirične kompozicije nastale spajanjem egzotičnih pejzaža sa snovima i mitovima. Žive boje i nadrealistički motivi uvode posmatrača u taj miks svetova, a upotpunjuju ga egzotične životinje i senzualni ženski akt.

Autorka navodi da bi bilo lako reći da fascinacija lepotom i misterijom prirode čini suštinu umetničkog stvaranja. Međutim, još jedan umetnički aspekt utiče na stvaranje ove intimne, vizuelne poezije i duhovne evolucije.
Savana, zagrli me!
Korišćenje mašte u novim iskustvima, kulturni kontakt u različitim regionima Zemlje, interakcija sa egzotičnim, izaziva osećaj sna, mita ili bajke.

Razbijaju se granice fotografije dubokim ronjenjem kroz imaginarno i skriveno. Tropski pejzaži prenose osećaj smirenosti.

Sprudovi, mangrove, guste šume, prostrani tereni i bića nisu samo tu da zadive lepotom, već stvaraju nerazdvojni mistični univerzum. Refleksiju više stvarnosti.
Bube
Bojana Knežević diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi pofesora Zorana Vukovića 2009. Od 2006. izlaže samostalno u zemlji, a na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Nemačka, SAD, Velika Britanija). Svoju četvrtu samostalnu izložbu održaće u velikoj galeriji KC Grada od 28. aprila do 4. maja 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: