Bejkonova slika procenjena na 50 mil. $

Slika Frensisa Bejkona, koja prikazuje ljubavnika i muzu slavnog britanskog umetnika, mogla bi da dostigne cenu od 50 miliona dolara kada se idućeg meseca nađe na aukciji u Londonu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

22:13

Default images

Kako prenosi agencija AP, "Portret Džordža Dajera dok govori" (Portrait of George Dyer Talking) predstavlja mladića s kojim je Bejkon imao burnu vezu. Slika je bila izložena na Bejkonovoj prvoj velikoj restrospektivi 1971. u Parizu. Dajer je izvršio samoubistvo neposredno pre otvaranja te izložbe.

"Reč je o moćnom portertu verovatno jedne od Bejkonovih najvećih ljubavi", ističu u aukcijskoj kući Kristi, koja je organizator licitacije.

Vrednost Bejkonovih dela je porasla nakon njegove smrti 1992. Prošlog novembra, triptih ovog umetnika prodat je za 142 miliona dolara, postavši najskupllje umetničko delo prodato na aukciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: