Ko je u konkurenciji za Politikinu nagradu?

Žiri “Politikine” nagrade za najbolju izložbu 2013. godine u Srbiji sačinio je uži izbor od deset izložbi umetnika različitih generacija, od kojih je sedam realizovano u Beogradu, a po jedna u Novom Sadu, Nišu i Čačku.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

09:49

Default images

U konkurenciji su multimedijalna izložba “Strategije ekscesa ili ko se žuri uleti mu Đurić” Uroša Đurića u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, izložba crteža “Od početka” Vesne Golubović u Galeriji “Haos” u Beogradu, izložba slika Radomira Damnjanovića Damnjana u Galeriji RTS-a u Beogradu, te multimedijalna izložba “San” Čedomira Vasića u Galeriji “Srbija” u Nišu, objavila je “Politika", a prenosi portal SEEcult.

U trci za “Politikinu” nagradu je i izložba slika i crteža Tafila Musovića “Stanje raja” u Kulturnom centru Beograda, zatim izložba skulptura Olivere Parlić Karajanković “She’s lost control” u Prodajnoj galeriji Beograd, te izložba crteža i objekata “Linea alba” Katarine Alempijević u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović” u Čačku.

Uži izbor za “Politikinu” nagradu obuhvata i izložbu slika “Sateni” Vlastimira Mikića u Galeriji Ozon u Beogradu, izložba fotografija “Ogledi u slikama” Vesne Pavlović u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, te izložba “Sjajne slike” Žolta Kovača u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, koji je i jedini prostor sa dve izložbe u trci za “Politikinu” nagradu.

Prošle, 2012. godine, “Politikinu” nagradu dobila je slikarka Biljana Đurđević za izložbu slika i animacije “Tamna šuma” u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića u Beogradu.

Među dobitnicima proteklih godina su i Nikola Džafo (2011), Bojan Bem (2010), Marija Dragojlović i Dragoljub Raša Todosijević (2009), Anica Vučetić (2008), Predrag Nešković (2007), Bora Iljovski (2006), Vladimir Perić (2005), Aleksandar Rafajlović (2004), Goranka Matić (2003)... Među ranijim dobitnicima su i Dušan Otašević, Ljubica Cuca Sokić, Milovan DeStil Marković...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: