"Izložba u nastajanju" post festum

U okviru Sajma fotografije Kulturnog centra Beograd, koji se održao 24. i 25. decembra, časopis ReFoto organizovao je dvodnevnu radionicu pod nazivom ”Izložba u nastajanju”.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.12.2013.

12:11

Default images

Odabrani čitaoci časopisa Refoto imali su priliku da fotografišu u profesionalnim uslovima uz profesionalnu foto opremu, šminku kostim i modele i da na licu mesta kreiraju sopstvenu izložbu.

Učesnici su u dva vrlo različito tematski osmišljena dana fotografisali kostime studentkinja Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Prvog dana kostime Milice Požar, Katarine Radović i Irine Somborac krasile su Paperal maske Aleksandre Škorića, dok su drugog dana kostimi Sofije Jovandić, Vanje Đurović i Katarine Despotović fotografisani u tropskom ambijentu scenografije nastale za tu priliku. Kostime i maske nosili su modeli Modnog studija Click, koji se pobrinuo i za odgovarajuće frizure i šminku, a samo snimanje se odvijalo pod mentorstvom dvoje fotografa, Milana Živkovića, glavnog i odgovornog urednika časopisa Refoto i Milice Mrvić, urednice portala Refoto.rs.
Foto Ivana Todoroviæ, kostim Vanja Ðuroviæ
Ova radionica bila je svojevrsna prezentacija izložbe u nastajanju jer su izabrane fotografije, nakon obrade u Fotošopu, bile odštampane. Tako pripremljene i odštampane fotografije, odmah su se našle na zidovima Galerije Artget. Radove učesnika radionice Bojana Džodana, Vuka Papića i Milana Tesle, Ivane Todorović, Borisa Kočiša i Aleksandra Kristijana Stojanovića svi zainteresovani mogu pogledati na izložbi u Galeriji Artget do subote 28. decembra kada se i sam Sajam fotografije završava.
Foto Bojan Džodan, kostim Katarina Radoviæ, maska Aleksandar Škoriæ
Učesnici i posetioci radionice dobili su uvid u sam proces pripreme fotografskog seta, toka fotografisanja na zadatu temu, postprodukcije i, na kraju, štampe i izlaganja. Organizatori radionice, na ovaj način, dali su dodatni i zajednički doprinos obrazovanju u oblasti fotografije i vizuelne kulture kojima se, svako na svoj način, bave već više decenija.
Radionicu su pomogli kompanija Refot B koja je obezbedila potrebnu foto-opremu kao i kompanija Perollo koja je za ovu priliku odštampala fotografije na licu mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: