U10: Re-konstrukcija fotografske slike

U galeriji U10 večeras u 20h se otvara drugi deo projekta „Re-konstrukcija fotografske slike“ koji se fokusira na mlade stvaraoce koji kreativno pristupaju mediju fotografije.

Beograd
Podeli

Izložba Re-konstrukcija fotografske slike II, predstavlja izmenjeni deo projekta/izložbe CLOSE-UP&BLOW-UP: Re-konstrukcija fotografske slikepredstavljenog uMuzeju savremene umetnosti Vojvodine u maju 2013.

Izložba, čiji je autor kustoskinja Andrea Palašti, u saradnji sa umetnicima koji izlažu, fokusira se na istraživanje ’prostora’ fotografije i različitih načina pristupanja mediju. Izložba pokazuje na koji način savremeni umetnici upotrebljavaju fotografiju, te se ti pristupi upoređuju s onima savremenih fotografa. Kako se medij fotografije konstantno transformiše, izložba zapravo postavlja pitanje šta znači ‘napraviti’ fotografiju u 21. veku.

Izložba je nastala iz potrebe za saradnjom i samoorganizacijom umetnika iz (približno) iste generacije i konteksta (obrazovnog sistema/Akademije umetnosti u Novom Sadu), sa ciljem da pokrene afirmaciju i pravilno razumevanje fotografskog medija. Istraživanje i analiza sprovode se kroz prepoznavanje, pregled i raspravu o pojedinačnim praksama (i ekscesima!) fotografa-umetnika i umetnika koji koriste fotografiju.

Umetnici: Miroslav Dajč, Nemanja Delja, Selena Junačkov, Jovana Krstić, Tijana Luković, Darija Medić, Andrea Palašti, Aleksandar Ramadanović, Monika Sigeti, A.Formati kolektiv, Ivana Stojanović, Slobodan Stošić, Jelena Vladušić, Rina Vukobratović.

Izložba se može pogledati do 2. novembra 2013. u galeriji U10, Ulica Kosovke devojke 4, Beograd.

Likovno

Benksijev "slikarski remiks" dostigao 310.000$

Slika koju je poznati britanski grafiti umetnik Benksi "prepravio" nakon što je za 50 dolara kupio u knjižari-galeriji u kojoj se prihod od prodatih stvari usmerava u dobrotvorne svrhe, na aukciji je već dostigla cenu od 310.000 dolara.

Likovno četvrtak 31.10. 14:58 Komentara: 2

Stotine opljačkanih umetnina u muzejima

Holandski muzeji su danas saopštili da su pronašli 139 umetničkih dela koja su možda opljačkana tokom nacističke ere, među kojima se nalaze i slike majstora popout Anrija Matisa, Pola Klea i Vasilija Kandinskog.

Likovno utorak 29.10. 18:22 Komentara: 2

Šta će raditi novi direktor MSU?

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu razgovarao je danas sa kandidatima za direktora te ustanove o njihovim predlozima programa rada muzeja za period od četiri godine, a odluku o kandidatu koga će predložiti Ministarstvu kulture i informisanja doneće na sledećoj sednici 1. novembra.

Likovno utorak 29.10. 17:14 Komentara: 5

Besplatna foto radionica Green festa

Svi mladi i kreativni ljudi koje zanima fotografija, imaju priliku da se prijave za besplatnu fotografsku radionicu, koja će se održati u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda.

Likovno utorak 29.10. 10:59 Komentara: 1
strana 1 od 13 idi na stranu