Vladislav Šćepanović vd direktora MSU

Docent na Fakultetu primenjene umetnosti Vladislav Šćepanović imenovan je na mesto vršioca dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti uprkos negodovanju stručne javnosti koja tvrdi da je on nekopetentan.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 21.06.2013.

22:31

Default images

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je Šćepanović od troje kandidata najviše odgovarao uslovima konkursa.

"On je docent na Fakultetu primenjenih umetnosti i po onome što je podneo to su ozbiljne reference. Od tri kandidata, po onome što smo dobili, on je najviše zadovoljio", rekao je Petković i naglasio da njegov izbor nema veze sa politikom, niti zna da li je Šćepanović član SNS-a, kako neki novinari tvrde.

Na konkurs su se pored Šćepanovića, javili i Slobodan Kaštavarac i Branislava Anđelković.

Upravni odbor MSU je, prema pisanjima medija, na sednici 23. aprila raspravljalo o kandidatima za direktora i većinom glasova - četiri prema jedan, konstatovao da prva dva kandidata (Šćepanović i Kaštavarac) ne ispunjavaju kriterijume.

O trećem kandidatu, Branislavi Anđelković nije se raspravljalo, jer je predsednik UO Mihajlo Petković prekinuo sednicu uz dogovor da bude nastavljena pre 10. maja, do kada je bio zakonski rok da se ministru kulture dostavi predlog kandidata za direktora MSU.

Medjutim, Petković je, kako navodi list "Blic", 7. maja otkazao već zakazan nastavak sednice UO, a potom 24. maja odbio da se izjašnjava o kandidatima za mesto direktora sa obrazloženjem da je zakonski rok za izbor direktora MSU prošao i konkurs je poništen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: