"Slike iz života“ Maše Milanković

U galeriji Ustanove kulture Parobrod otvorena je izložba „Slike iz života“ Marije Maše Milanković, beogradske dizajnerke i art direktorke u agenciji „McCann Beograd“.

Podeli

Izložba "Images from life" predstavlja duhovit, istinit doživljaj ove dizajnerke koja kaže da inspiraciju pronalazi u svakodnevnoj sreći i nesreći: “Na poslu, kod kuće, u taksiju, u liftu, na ulici, ispred televizora… U svemu što za najmanju nijansu remeti svakodnevnu kolotečinu”.

Slike predstavljaju, koktel onoga sa čime se autorka suočava svakodnevno, pa je neminovno da se na njima nadju i njeni najbliži, prijatelji, kolege, poznanici....

“Familija i prijatelji se uvek obraduju… ili u mojoj glavi to tako izgleda” kaže Marija i dodaje da joj je svakako “svakako namera da ih obradujem, na tih par sekundi u toku dana”.

Radovi su autorkin pravi dnevnik u slikama, ogledalo onoga što jesmo i onoga što bismo hteli da budemo, a ko još ne voli da zaviri i prelista tudje dnevnike?

Marija je do sada imala tri samostalne i šest grupnih izložbi. Ranije je izlagala u galeriji Doma Omladine u Beogradu, u galeriji “Macut” u Novom Sadu i u okviru programa “Outside Project” u Firenci. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za grafički dizajn. Od 2006.godine radi u marketinškoj agenciji „McCann Beograd“ kao art direktor. Poslednje tri godine, paralelno radi i kao docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Metropolitan, kao i na masteru iz dizajna novih medija pri istom Univerzitetu.

Izložba „Slike iz života“ u Ustanovi kulture „Parobrod“ otvorena je do 18 juna.

Radove Marije Maše Milanković možete pogledati na http://imagesfromlifex.blogspot.com/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu