"Slike iz života“ Maše Milanković

U galeriji Ustanove kulture Parobrod otvorena je izložba „Slike iz života“ Marije Maše Milanković, beogradske dizajnerke i art direktorke u agenciji „McCann Beograd“.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2013.

13:49

Default images

Izložba "Images from life" predstavlja duhovit, istinit doživljaj ove dizajnerke koja kaže da inspiraciju pronalazi u svakodnevnoj sreći i nesreći: “Na poslu, kod kuće, u taksiju, u liftu, na ulici, ispred televizora… U svemu što za najmanju nijansu remeti svakodnevnu kolotečinu”.

Slike predstavljaju, koktel onoga sa čime se autorka suočava svakodnevno, pa je neminovno da se na njima nadju i njeni najbliži, prijatelji, kolege, poznanici....

“Familija i prijatelji se uvek obraduju… ili u mojoj glavi to tako izgleda” kaže Marija i dodaje da joj je svakako “svakako namera da ih obradujem, na tih par sekundi u toku dana”.

Radovi su autorkin pravi dnevnik u slikama, ogledalo onoga što jesmo i onoga što bismo hteli da budemo, a ko još ne voli da zaviri i prelista tudje dnevnike?
Marija je do sada imala tri samostalne i šest grupnih izložbi. Ranije je izlagala u galeriji Doma Omladine u Beogradu, u galeriji “Macut” u Novom Sadu i u okviru programa “Outside Project” u Firenci. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za grafički dizajn. Od 2006.godine radi u marketinškoj agenciji „McCann Beograd“ kao art direktor. Poslednje tri godine, paralelno radi i kao docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Metropolitan, kao i na masteru iz dizajna novih medija pri istom Univerzitetu.

Izložba „Slike iz života“ u Ustanovi kulture „Parobrod“ otvorena je do 18 juna.

Radove Marije Maše Milanković možete pogledati na http://imagesfromlifex.blogspot.com/.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: