Retrospektivna izložba ULUPUDS-a

Velika "Retrospektivna izložba ULUPUDS-a 1953.-2013." sa pripadajućom reprezentativnom monografijom i pratećim programom biće otvorena u Izložbenom salonu Udruženja u utorak, 11. juna.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.05.2013.

22:19

Default images

Izložba, koja će na Andrićevom vencu trajati do 26. juna posvećena je proslavi 60 godina postojanja ULUPUDS-a i predstavlja centralni deo obeležavanja jubileja i izuzetan umetnički i kulturni događaj.

Cilj ove značajne manifestacije i izložbe je, kako se navodi, da predstavi stvaralaštvo velikog broja umetnika koji su u tom dugom vremenskom periodu delovali u okviru devet sekcija koje čine udruženje: arhitekture, grafike i slikarstva, dizajna, istorije umetnosti, keramike, kostimografije i scenografije, skulpture, tekstila i savremenog odevanja, i fotografije.

Bogatstvo i raskoš umetničkih delatnosti ULUPUDS-a sadržano je u više od 25 oblasti likovne i primenjene umetnosti koje je Udruženje kontinuirano negovalo, proširivalo i afirmisalo. Postojanje ovako širokog dijapazona u okviru jednog udruženja prava je retkost i u svetskim razmerama, i u tom smislu ULUPUDS se svrstava u značajne stubove evropske kulturne tradicije, navodi se u najavi.

ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao reprezentativno udruženje sa dugom tradicijom od osnivanja 1953. godine, predstavlja jedinstvenu multidisciplinarnu asocijaciju poslenika nauke, umetnosti i starih zanata, koji su utemeljili i utvrdili vrednosti koje predstavljaju osnovu primenjenog i likovnog stvaralaštva u Srbiji.

Članovi ULUPUDS-a svih generacija, koji su stvarali od 1953. godine do danas, biće predstavljeni na izložbi. Radovi umetnika čije je delovanje obeležilo likovnu i primenjenu scenu u proteklih 60 godina biće prikazani kroz multimedijalnu izložbu, izložbu nagrađenih radova, video zapise, prateće programe i tribine.

U okviru večeri svečanog zatvaranja iložbe biće održana modna revija modnih dizajnera - članova ULUPUDS-a, na platou Andrićevog venca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: