Nastavlja se projekat "DUPLEX" u Parobrodu

U UK Parobrod u četvrtak 23. maja u 20h nastavlja se vizuelni projekat pod kustoskom palicom renomiranog internacionalca Mihaela Milunovića.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

11:32

Default images

Ciklus izložbi pod nazivom DUPLEX otvoren je zajedničkom izložbom Roberta Amorosa i Aleksandra Todorovića, a nastavlja se u UK Parobrod, nastavljamo sa izložbom u okviru koje ćemo predstaviti rad Nikole Radić Lucatija i Kevin Vučić Šeperda.

Nikola Radić Lucati u više svojih dela se bavi Holokaustom, etičkim odnosom prema istom u društvima, posebno onima u tranziciji, odnosom prema prisilnoj (i nasilnoj) emigraciji, koji u mnogome očitava i sam odnos datog društva prema istoriji, nasleđu, sećanju.. Gubitak živih svedoka, pa samim tim i najvrednijih delova kolektivne memorije, njihov egzodus i iščeznuće, kao i opozitno postavljene “utopije” Holokausta – cinično nazvani “radni logori” i s druge strane obećana zemlja – Izrael , pojavljuju se i prepliću u radovima Nikole Radića Lucatija kroz prikaze modernističkog i utopističkog arhitektonskog koda, koji definiše jednu epohu, ali opstaje kao stav i dokument.
Kevin Vuèiæ Šeperd
Kevin Vučić Šeperd nam predstavlja svet onakvim kakav jeste, ne okularni, stereovizijski, retinalni, proistekao kao rezultat procesa ljudske vizije, već uz pomoć fotografskog medija, minotaurskog oka, camere obscure, tkzv “objektivne vizije” kreira fotografske retable, na hiljade sintetizovanih pojedinačnih “pogleda” i shodno tome perspektiva, sabranih u jednu, istinsku i sjedinjenu viziju; njegov pogled na svet izjednačuje prostore i strukture – suština viđenog je u jednakosti prostornih poetika, u jednakosti prostiranja prostora, u njegovoj , naočigled nesagledivoj raznovrsnosti i strukturalnoj harmoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: