ArtVerona: Jugoslavija u fokusu

Sekcija “Trans Est” umetničkog sajma Art Fair ArtVerona u Italiji otvorila je nedavno konkurs za sve zainteresovane galerije i muzeje iz bivše Jugoslavije. Konkurs je otvoren do 10. juna.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

17:09

Default images

Svojevrsni umetnički festival, Art Fair ArtVerona je i tokom prošlogodišnjih izdanja veliku pažnju posvećivao savremenoj umetničkoj sceni Jugoistočne Evrope. Ove godine poseban akcenat biće stavljen na bivše jugoslovenske zemlje i njihovu savremenu umetničku scenu, sa namerom da se istaknu novi, mladi umetnici.

Italijanske kustoskinje Zara Audielo, Aurora Fonda i Klaudija Zini odabraće najviše 12 galerija i umetničkih institucija. Odabrane ustanove dobiće priliku da predstavljju željene umetnike i projekte na, između ostalog i komercijalno orjentisanoj, platformi kao što je Art Fair ArtVerona.

Sekcija “Trans Est” tako će prirediti uzbudljivu i stimulativnu izložbu na kojoj će publici i kolekcionarima predstaviti mlade, nove talente. Glavni cilj “Trans Est-a” jeste da privuče pažnju kolekcionara iz cele Evrope, promovišući sveže saradnje na tlu Evrope.

Svi zainteresovani treba da pošalju elektronsku prijavu na adresu trans.est@gmail.com. U prijavi je potrebno priložiti sledeća dokumenta:

1. Kratak CV, sa posebnim osvrtom na poslednje dve godine radnog iskustva (najviše 2 strane, u PDF i DOC formatu).

2. Lista kandidata – umetnika koji će izlagati u Veroni, zajedno sa fotografijama i slikama. (JPG, 72 dp, ne veće od 5 MB)

Krajnji rok za predaju materijala je 10. jun. Art Fair ArtVerona održava se tradicionalno tokom jeseni. Sajam je ove godine otvoren od 10. do 14. maja.

Sve informacije možete dobitni putem mejla trans.est@gmail.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: