"Suncokreti" ponovo pred publikom

Nekoliko desetina slika Vinsenta van Goga, među kojima jedna iz serije "Suncokreti" i "Spavaća soba", vraćene su danas u muzej u Amsterdamu koji nosi ime čuvenog holandskog umetnika i koji će nakon višemesečne restauracije biti ponovo otvoren iduće nedelje.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

20:27

Default images

"Od danas, 'Suncokreti', 'Spavaća soba', 'Irisi', 'Ljudi koji jedu krompir' ponovo su u Van Gogovom muzeju", saopšteno je iz ove institucije.

"Ova remek-dela kao i mnoga druga biće prikazana u okviru izložbe koja će obeležiti ponovno otvaranje muzeja u sredu 1. maja", navodi se u saopštenju muzeja.

Muzej je zbog radova - u vrednosti od 20 miliona evra, bio zatvoren od septembra prošle godine. Sedamdesetak slika je tada preneto u muzej Ermitaž Amsterdam u kojem je organizovana izložba koju je videlo 665.000 posetilaca.

Nakon otvaranja gradskog muzeja (Stedelijk) u septembru 2012. i Kraljevskog muzeja (Rijksmuseum) početkom ovog meseca, Van Gogov muzej je treći muzej na istorijskom Trgu muzeja u Amsterdamu koji će biti otvoren nakon restauracije.

"Sva tri muzeja na Muzeumplejnu su sada ponovo otvorena, to je veoma pozitivno osećanje", kazao je Aksel Riger, direktor Muzeja Van Goga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: