Otvorena izložba "10 od mermera"

Izložba skulptura studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU), pod nazivom “10 od mermera”, svečano je otvorena 22. novembra na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2012.

16:08

Default images

Po prvi put, nakon 30 godina, studenti vajarstva FPU –a dobili su priliku da rade na najkvalitetnijem kararskom mermeru, na formatima i do dva metra visine.

Izložbu je otvorio dekan FPU- a, Zoran Bulajić, koji se zahvalio kompaniji Nelt, donatoru 23 tone italijanskog mermera, na pruženoj finansijskoj i organizacionoj pomoći, kao i Filozofskom fakultetu i opštini Stari grad.

“Da bi se realizovali ovako kompleksni projekti, neophodna nam je pomoć za stvaranje optimalnih uslova. Verujemo da će i druge kompanije prepoznati značaj afirmacije mladih umetnika i umetnosti uopšte”, rekao je Bulajić dodavši da mu je posebno drago što je izložba organizovana na otvorenom, javnom prostoru, koji omogućava veliku posećenost.

Miloš Jelić, generalni direktor Nelta, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa FPU istakavši da je kompanija, povodom obeležavanja 20 godina postojanja, odlučila da započne novu, dugoročnu strategiju aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti.

„Drago mi je što smo bili u mogućnosti da najboljim studentima vajarstva

pružimo priliku da klešu svoje prve skulpture u kamenu. Pored činjenice da na FPU proteklih 30 godina nije rađen projekat ovih razmera u kamenu, izuzetnost ovom projektu dao je i profesor Goran Čpajak, jedan od najpoznatijih srpskih vajara, koji je lično pomagao i svakodnevno radio sa studentima”, izjavio je Jelić i zaključio da će Nelt i u narednom periodu osmišljavati, finansirati i omogućiti realizaciju različitih obrazovnih projekata.

Izložba će biti otvorena do 2. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: