Problemi u ULUS-u se nastavljaju

Nekoliko samostalnih umetnika osnovalo je krajem sedmice Nezavisni umetnički odbor kako bi ispitali delovanje Udruženja likovnih umetnik Srbije i otkrili istinu o nedavnoj smeni vlasti u tom udruženju.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2012.

11:08

Default images

“Posle tzv. smene zvaničnog Upravnog odbora ULUS-a, na čelu sa predsednikom Vukašinom Milovićem i bespravnog imenovanja novog predsednika Mirjane Denkov, o čemu su članovi ovog najstarijeg i najreprezentativnijeg umetničkog udruženja uglavnom saznali putem štampanih medija, osnovan je Nezavisni umetnicki odbor.”

Ovim rečima počinje izveštaj Nezavisnog umetničkog odbora, osnovanog sa ciljem preispitivanja dosadašnjeg rada i poslovanja ULUS-a. Odbor čine samostalni umetnici Vojislav Radovanović, Ivana Dragutinović, Rade Marković, Predrag Popara, Tanja Babić i Jelena Stevin.

O problemima u ULUS-u, smeni vlasti i međusobnim optužbama protekle nedelje govoreno je u više navrata.

Eksplicitni stav Nezavisnog umetničkog odbora je da neće zauzimati ni jednu, ni drugu konfrontiranu stranu, već da će se pre svega fokusirati na činjenice o konkretnom delovanju i jednih i drugih.

U tekstu saopštenja, koji u celosti možete pročitati na sajtu ULUS-a, navodi se da je “nova” uprava suviše iskompromitovana i dobro poznata članstvu po malverzacijama i prevarama unutar udruženja.

Nezavisni umetnički odbor dodaje da se svakodnevno radi na prikupljanju dokaza i otkrivanju istine o udruženju, istovremeno pozivajući sve one koji poseduju dokumenta o nezakonitim radnjama (kako članova takozvanog radnog predstavništva tako i upravnog i nadzornog odbora) da iste u digitalnoj formi pošalju na adresu nezavisni.ulus@gmail.com sa neophodnim dodatnim objašnjenjem i sugestijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: