Dalijeva slika vraćena poštom

Slika Salvadora Dalija "Poster Don Huana Tenorija" (Cartel des Don Juan Tenorio), ukradena prošle sedmice iz jedne galerije na Menhentnu u Njujorku, vraćena je poštom, javila je danas agencija Rojters, pozivajući se na policiju.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 30.06.2012.

12:38

Default images

Slika iz 1949. rađena mastilom i tehnikom akvarel, čija je procenjena vrednost 150.000 dolara, stigla je pošiljkom u SAD iz Evrope a na njoj su bili upisani nepostojeće ime i adresa.

Britanska agencija navodi da je slika vraćena u pređašnjem stanju. Policajci su presreli pošiljku na međunarodnom aerodromu Kenedi i u petak je vratili galeriji na Aveniji Medison.

Prema pisanju Rojtersa, prošle nedelje je jedan čovek skinuo sliku sa zida u galeriji, stavio je u torbu za kupovinu i išetao iz zgrade. Asošijeted pres navodi da niko nije uhapšen a predstavnici galerije nisu hteli da se oglašavaju.

Prema izvorima iz policije, pažnja novinara prema nestanku slike je znatno ograničila mogućnosti lopova da je prodaju na "crnom" tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: