Prodajna izložba na FOTO SAJMU

Prvog dana FOTO SAJMA, koji se otvara u petak, 8. juna u 19h, u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16)javnosti će biti predstavljena grupna prodajna izložba fotografija.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

10:38

Default images

Na izložbi će, pored nekoliko na sceni duže vremena prisutnih fotografa, biti zastupljeni uglavnom mlađi autori, većina njih javnosti poznata prevashodno putem interneta, pa će ova izložba biti prilika za neke od njih da se prvi put predstave putem štampane fotografije, u galeriji, a publika će moći da vidi njihove radove, i da ih kupi po povoljnim cenama. Teme radova su vrlo raznovrsne i cilj je bio da se zahvati širok spektar interesantnih pojava u savremenoj praksi mlađih autora, ali i da odabrane fotografije budu takve da neko poželi da ih “ponese kući”.

Kako je tema sajma ‘fotografija kao umetnički predmet’, posebna pažnja je posvećena štampanju fotografija, upotrebljeni su kvalitetni papiri i štampač koji koristi pigmentna mastila što je, uz brižljivu pripremu digitalnih fajlova za štampu, omogućilo da krajnji rezultat bude na visokom nivou. Fotografije će biti opremljene jednostavnim drvenim ramovima i antirefleks staklom, pa će posetioci moći da uživaju u njima a da im ništa ne odvraća pažnju, ali i da sa sobom ponesu neko od ovih dela, spremno da ukrasi životni ili radni prostor.

FOTO SAJAM je trodnevni događaj (od 8-10. juna) posvećen afirmaciji fotografije kao umetničkog objekta, a najpre štampane fotografije i foto-knjige. Kroz prodajnu izložbu izabranih autora iz Srbije, ad-hoc biblioteku i predavanje o samostalnom izdavanju foto-knjiga i druge prezentacije, publika će imati priliku da se upozna sa radovima različitih fotografa mlađe generacije, a stručna javnost da se poveže oko ideje da štampana fotografija, paralelno sa digitalno prikazanom, zauzima značajno mesto u savremenoj fotografskoj praksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: