Izložba posvećena Merilinu Mensonu

Povodom nastupa Merilina Mensona na IQ MUSIC festivalu, likovni umetnik David Vartabedijan, otvoriće 29. maja u 19h, u Domu Omladine Beograda izložbu pod nazivom "Astonishing/Začuđujuće".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2012.

17:04

Default images

Ova izložba obuhvata preko 20 grafika, crteža i skica posvećenih Merilinu Mensonu, koje su nastajale od 1996. godine do danas.

O umetniku koji ga tokom dugog niza godina neprestano inspiriše, Vartabedijan kaže: "Merilin Menson je sasvim sigurno poslednja pojava u svetu muzike koja je atraktivno, pametno i provokativno spojila vizuelni identitet sa muzikom. S obzirom da je likovna umetnost vizuelna stvar, a da se sam Menson konstantno transformiše, mislim da je on idealan subjekat za praćenje. Inspiracije u njegovim tekstovima ima napretek, pod uslovom da pravilno mislite svojom glavom."

IQ MUSIC je nov muzički festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live-a, na kome će se predstaviti više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene. Svim ovim umetnicima je zajedničko to što su svojim dosadašnjim radom uspeli da ostvare veoma specifične umetničke izraze, kao i da tokom dužeg vremenskog perioda, privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike, navodi se u saopštenju.

Pored jedinstveno-ekscentričnog Merilina Mensona koji će po prvi put nastupiti u Beogradu, na sceni Beogradske arene, 9. juna pojaviće se po prvi put i kultni bend LAIBACH, britanski haus trio DIRTY VEGAS, pioniri darkvejva u regionu, makedonski Mizar kao i srpski bend upečatljivog stila BLOCK OUT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: