Kome smeta Dizajn neslaganja?

Izložba Dizajn neslaganja, otvorena u četvrtak uveče u centru Beograda na prostoru Knez Mihailove ulice je iste večeri i oštećena, i to čak pre svog svečanog otvaranja.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

13:24

Default images

Za sada nepoznati huligani su, prethodno oštetivši metalne konstrukcije koje su bile postavljene kao osnova za izložena dela, sprejom oštetili i iscepali u prvoj meri grafičke radove koji su u sebi sadržali islamske simbole.

Kulturni centar Beograda, NGO Blokovi i Fakultet za medije i komunikacije nisu iznenađeni ovakvom reakcijom s obzirom na neka prethodna slična iskustva, ali smo iznenađeni njenom brzinom i činjenicom da, iako je izložba ciljano postavljena u prometnom javnom prostoru Knez Mihailove ulice u vreme kada ona vrvi od brojnih prolaznika, niko od njih nije ni na jedan način reagovao na čin skrnavljenja radova.
S obzirom da se izložba suštinski bavi ljudskim pravima, ovakvi dogadjaji upravo nedvosmisleno dokazuju koliko je svakodnevna borba za njih važna za jedno društvo kao što je naše.
Izložba je inače deo Međunarodne konferencije (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik – Akcija! koja predstavlja četvorodnevnu seriju predavanja, diskusija, radionica i izložbi renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, regiona i Evrope, u organizaciji NGO Blokovi i Kulturnog centra Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: