Izložbe u okviru REFRACT festivala

U četvrtak, 2. juna u 20h, u Kulturnom centru „Grad“ biće otvorene izložbe „Misli za pod glavu“ Maneta Radmanovića i „Intercom“ Slavimira Stojanovića.

Kultura

Izvor: PR

Utorak, 31.05.2011.

15:34

Default images

U mekanom i suptilnom svetu Maneta Radmanovića rođeni su jastuci sa porukama. Za njega jastuk ne predstavlja običan dekorativni predmet koji doprinosi lepoti enterijera, već postaje sredstvo izražavanja, nešto što je daleko intimnije i posebnije.

Mane Radmanović (rođen 1976, u Beogradu) je vizuelni umetnik i grafički dizajner. Školovao se na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti i na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Osnivač je studija za grafički dizajn Studio PURE. Njegovi radovi su objavljivani u Print i Icon magazinima. Izlagao je na samostalnim i brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

„INTERCOM“, skraćeno od Internal Communication, se bavi fenomenom interakcije javnog i ličnog, kroz seriju grafizama, koji su realizovani u maniru saobraćajnih znakova i odštampani permanentnom akrilik farbom na limenim pločama. Biće izloženo 15 radova.

Slavimir Stojanović, u svetu višestruko nagrađivani beogradski dizajner, rođen je 1969. godine. Studirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i na Visokoj školi za dizajn - HDK u Geteborgu, Švedska. Tvorac je brenda Futro i suvlasnik dizajn studija Designis. Živi i radi u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: