Izložba "Ovo (ni)je akvarel"

Selektorska izložba Save Stepanov, pod nazivom "Ovo (ni)je akvarel", biće otvorena 6. juna u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu, u okviru Devetog bijenala akvarela u tom gradu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

12:35

Default images

„Na izložbi će biti predstavljeni radovi iz fonda Savremene galerije Zrenjanin po izboru istoričara umetnosti i likovnog kritičara iz Novog Sada Save Stepanova, a kustos postavke je Sunčica Lambić Fenjčev“, najavljeno je iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

Bijenale akvarela je manifestacija koja prezentuje aktuelne tendencije u tehnici akvarela, koju od 1993. godine, organizuje Savremena galerija Zrenjanin sa idejom stimulisanja umetnika za rad u tehnici akvarela i negovanja ove tradicionalne likovne tehnike u okviru savremenog vizuelnog stvaralaštva.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi Ištvana Balinda, Koste Bogdanovića, Gordane Čekić, Radomira Damnjanovića Damnjana, Maje Erdeljanin, Dragoslava Husara, Andree Ivanović Jakšić, Milana Jakšića i drugih.

Izložba će biti otvorena do 15. juna, a u okviru Devetog bijenala akvarela Savremena galerija Zrenjanin će organizovati i 32. susret akvarelista od 9. do 13. juna u Umetničkoj koloniji Ečka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: