Preminuo slikar Džengis Redžepagić

Likovni umetnik i docent Državnog univerziteta u Novom Pazaru Džengis Redžepagić preminuo je 29. aprila posle kraće bolesti, u 57. godini života, saopštila je zemunska galerija „Stara kapetanija“.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

14:41

Default images

Rođen u Novom Pazaru, Redžepagić je diplomirao slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a zatim se vratio u zavičaj.

Bio je dugogodišnji kustos galerije „Sopoćanska viđenja“, organizator mnogih kulturnih manifestacija, učesnik i autor velikog broja izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i dobitnik više nagrada i priznanja za slikarstvo.

U sopštenju Kulturnog centra u Novom Pazaru se navodi da je Redžepagić tokom nekoliko godina, dok je bio direktor, uspeo da postavi temelje likovnog života u regiji i šire, kao i da osavremeni prostor galerije, sada Multimedijalnog centra koji je vizuelni ukras grada.

U galerija „Stara kapetanija“ izlagao je više puta, a poslednju samostalnu izožbu imao je u oktobru 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: