Nastićevi "Vizuelni eseji"

Izložba slikara Zorana Nastića pod nazivom "Vizuelni eseji", na kojoj će biti predstavljena dela urađena akrilom na platnu, biće otvorena 28. aprila u beogradskoj galeriji "Progres".

Izvor: Beta
Podeli

U duhu velikih slikara simbolizma Nastić kombinuje alegorijsko predstavljanje figura s mističnim kulisama pejzaža, koristeći i reference iz istorijskog slikarstva, najčešće sa slika Vermera i holandskih majstora 17. veka, naveo je galerista Mladen Maraš.

Nastićevo slikarstvo, prema Maraševim rečima, utemeljeno je na idličnom poznavanju klasične umetnosti, s izraženim simbolističkim, metafizičkim i fantastičnim značenjem.

Zoran Nastić rođen je u Nišu 1948. godine. Do sada je izlagao na više od 50 samostalnih i 450 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Dela mu se nalaze u domaćim i inostranim javnim kolekcijama.

Izložbu slika Zorana Nastića u "Progresu" organizuje beogradska galerija "Dar-mar".

Likovno

Preminuo slikar Džengis Redžepagić

Likovni umetnik i docent Državnog univerziteta u Novom Pazaru Džengis Redžepagić preminuo je 29. aprila posle kraće bolesti, u 57. godini života, saopštila je zemunska galerija „Stara kapetanija“.

Likovno subota 30.04. 14:41 Komentara: 2

Vodič kroz zbirku D. Damnjanovića

Autorsko vođenje kroz izložbu dela iz Poklon-zbirke Dragoslava Damnjanovića beogradskom Narodnom muzeju, koja je postavljena u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu, biće priređeno 30. aprila od 12.00 časova.

Likovno petak 29.04. 15:14 Komentara: 1

Slike španskih predela u Servantesu

U galeriji Instituta Servantes 5. maja u 19h predstaviće se mlada umetnica iz Beograda Gordana Nikolić serijom slika koje predstavljaju španske predele, preko Kastilje i Leona, Andaluzije, Katalonije, Galisije..

Likovno sreda 27.04. 18:41 Komentara: 0

Igor Kordej izlaže u Beogradu

U petak 29. aprila u galeriji Loft u ulici Grčića Milenka 51 u biće otvorena izložba monoprintova Igora Kordeja jednog od najznačajnijih ilustratora i stip crtača današnjice.

Likovno sreda 27.04. 09:54 Komentara: 6
strana 1 od 16 idi na stranu