Izložba dečije karikature 1.aprila

Izložba dečije karikature "Mali Pjer", na kojoj će biti predstavljeni najbolji radovi sa istoimenog konkursa, biće otvorena 1. aprila u Centru za kulturu i sport "Šumice" u Beogradu.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 30.03.2011.

17:41

Default images

Na izložbi koja će trajati do 7. aprila biće predstavljena kolekcija od 77 karikatura, među kojima je i 16 nagrađenih dečjih radova, saopštili su "Prijatelji dece Beograda" koji s kompanijom "Večernje novosti" organizuju manifestaciju.

Na 17. konkursu za dečju karikaturu "Mali Pjer" učestvovalo je 9.300 dece iz 117 osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Posle školskih i opštinskih izložbi za finalnu selekciju upućeno je 426 dečjih radova iz 98 osnovnih i srednjih škola iz deset opština i gradova u Srbiji.

Nagrade u kategoriji osnovnih škola osvojili su Vukašin Milićević, Jovana Mitrović, Dragan Stošković, Jovana Petković, Mina Petrović, Anja Florijan, Nikola Joksović, Aleksa Eremija, Milica Milojević i Ivana Parčetić.

Nagrađeni srednjoškolci su Irida Lazić, Uroš Maksimović, Andreja Vuletić, Milovan Jekić, Bojan Lacmanović i Miloš Gostuški.

Žiri je radio u sastavu: Dragutin Gane Milanović, Goran Divac i Bojan Ljubenović.

Pokrovitelji konkursa su Grad Beograd, Gradska uprava i sekretarijati za omladinu i sport i za obrazovanje Beograda, a domaćini izložbe su organizacija "Prijatelji dece Voždovca" i Centar za kulturu i sport "Šumice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: