Izložba i promocija knjige u DKSG-u

U Domu kulture Studentski grad, 4. novembra, biće održano otvaranje izložbe „Black Rabbit/Polje Crnog Zeca“ Isidore Fićović, a u maloj sali u 20h Sreten Ugričič predstaviće svoj roman „Neznanom junaku“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

11:10

Default images

Izložba “Black Rabbit / Polje Crnog Zeca” predstavlja ambijentalnu instalaciju koja objedinjuje video radove, crteže, printove i obeležena polja poda galerije oblikom crnog zeca. Neki od statement-a koji se mogu videti na izložbi, a koji se mogu tumačiti kao mogući odgovori na aktuelna socio-politička i ekonomska pitanja su: Dear Mr. President I need a Yacht Please Help me, A Strong is Wrong i Stop Nato Fašizmu, reči koje su deo iz video rada Stop Smoking, čija se radnja odvija na Trgu Republike u Beogradu 2009 godine.

Isidora Fićović je završila Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 2001. godine. Magistrirala je na istom fakultetu 2007. Jednim delom odrastajući u Jugoslaviji, Isidorina umetnička praksa je inspirisana različitim političkim, socijalnim i kulturnim manifestacijama raznih nacionalnosti i kulturnih transformacija, omogućavajući joj da razume neophodnost promene i vitalnost razmišljanja.

Izložba traje do 13. novembra.
Pisac, esejista i konceptualni umetnik Sreten Ugričić, ušao je u našu književnost kao jedan od najmlađih autora u okviru potsmodernističke grupe iz osamdesetih. Od tada je objavio prozne knjige „Upoznavanje sa veštinom”, “Neponovljivo Neponovljivo”, “Maja i ja i Maja”, “Bog jezika i druge priče” i „Večeras u Emausu”, kao i knjige eseja „Razlozi za oproštaj” i „Uvod u astronomiju”. Ugričićev novi roman „Neznanom junaku objedinjuje postmodernističke narativne strategije s nedvosmislenim i snažnim političkim angažmanom. To je distopija o Srbiji iz 2014. godine.

Na promociji knjige će govoriti Igor Perišić i autor Sreten Ugričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: