Vredna slika u starom kauču

Jedna studentkinja iz Nemačke prijatno se iznenadila kada je otvorivši kauč na rasklapanje kupljen na buvljoj pijaci za 150 evra u njemu pronašla venecijansku sliku s početka 17. veka, kasnije prodatu na aukciji za 19.200 evra.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.10.2007.

00:44

Default images

"Otvorila sam kauč i u njemu pronašla sliku. Shvatila sam da je vredna, ali nisam ni sanjala da ću toliko zaraditi", izjavila je Ulrike Ajzenhart (22).

Slika je bila umotana u stare krpe. Nakon pretrage po internetu, devojka je zadužila svog dedu da sliku odnese na ekspertizu.

Utvrđeno je da platno naslovljeno "Priprema bega iz Egipta" pripada školi venecijanskog slikara Karla Saračena i procenjeno na 5.000 do 7.000 evra.

Delo,stavljeno na aukciju ovog vikenda u Hamburgu, prodato je međutim za 19.200 evra, saopštila je aukcijska kuća "Keterer kunst" iz Hamburga, rodnog grada studentkinje, prenele su agencije.

"Dobiću blizu polovine te sume, što uopšte nije loše", kazala je Urlike Ajzenhart koja će tim novcem finansirati nastavak studija ekonomije.

na slici: Karlo Saraceni, Vizija sv Franje (detalj)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: