Srpski umetnici u Salonu Luvra

Francusko Nacionalno udruženje lepih umetnosti iz Pariza (SNBA) pozvalo je delegaciju srpskih umetnika da izloži svoje radove u okviru međunarodne manifestacije Salon Karuzel di Luvr (Salon du Carrousel du Louvre), koja se održava od 13. do 16. decembra u Parizu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.10.2007.

00:00

Default images

Ove godine, međunarodni žiri Salona SNBA je uvrstio u međunarodnu postavku dela umetnika iz Srbije - Ljiljane Antić, Mirjane Đorđević, Milana Jakšića, Momčila Jankovića, Vukašina Milovića, Tomislava Todorovića i Nikole Vukosavljevića.

Na toj prestižnoj manifestaciji, koja se održava već 146 godina, izlagali su Anri Matis, Henri Mur, Žorž Ruo, Konstantin Brankuzi, Bernar Bife i drugi.

SNBA je osnovana 1861. godine, a među njenim osnivačima su bili Pivi de Šavan, Ogist Roden, Ežen Delakroa i Teofil Gotije.

Do 1993. godine izložba, na kojoj se predstavlja savremena umetnost iz čitavog sveta, održavala se u "Gran Paleu" (Grand Palais), a od 1998. u Karuzelu, u okviru Luvra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: