Impresionizam u Srbiji

Galerija savremenih likovnih umetnosti u Nišu nakon ranijih retrospektivnih izložbi Nadežde Petrović i Borivoja Stevanovića, prikazaće izložbu „Impresionizam u Srbiji” koja je otvorena 14. avgusta u galeriji „Srbija”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2007.

11:05

Default images

Izložba pedeset četiri impresionističke slike srpskih autora prikazana je u niškoj galeriji „Srbija“

Impresionistička izložba će pokušati da predstavi publici celinu ovog likovnog pravca koji stoji u osnovi moderne umetnosti, a čiji protagonisti su u našoj zemlji, pored pomenutih Nadežde Petrović i Borivoja Stevanovića, bili i Kosta Milićević, Milan Milovanović, Mališa Glišić, Beta Vukanović, Paško Vučetić, Natalija Cvetković, Ana Marinković, Živorad Nastasijević, Vidosava Kovačević i široj javnosti manje poznati Nikola Bešević, Božidar Karađorđević, Paja Predragović, Miodrag Petrović, Vasa Eškičević.

Pedeset četiri slike dvadeset srpskih impresionista pozajmljene su iz Narodnog muzeja u Beogradu. Izbor je sačinila Ljubica Miljković, savetnica Narodnog muzeja.

Niška izložba će biti otvorena do 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: