Flesh&Fantasy u Distriktu

Od 29. maja do 2. juna u Kulturnom centru Distrikt u Muzeju primenjene umetnosti biće otvorena izložba fotografija Svetlane Jovanović pod nazivom"Flesh&Fantasy".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.05.2007.

11:00

Default images

Autorka fotografija Svetlana Jovanović, je psihološkinja i živi u Holandiji, gde je studirala fotografiju na Kraljevskoj Akademiji /Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten/ u Hagu.

Serijom fotografija, koje će biti izložene u Distriktu, a koje su nastale u periodu od 2005. do 2007. godine, nastavila je da se bavi studijom ženskog portreta kroz prizmu sopsvenog estetskog ideala i njegove simbolike.

‘Portreti su idealizovani i strogo kontrolisani. Senke su studijskim svetlom svedene na minimum, a zatim dodatno i eliminisane u post produkciji. Retuširanjem je eliminisan i najmanji efemerni detalj, čime je karakter, poput crteža, sveden samo na melanholični izraz i ime. Stvarnost kao da je apstrahovana na ovim fotografijama i modeli dobijaju neuprljani anđeoski izraz. Figure izopštene iz realnog prostora savršeno balansiraju u kompoziciji koketirajući sa estetikom prepoznatljivih generisanih 3d modelovanih figura. Distancu od kompjuterski generisanih figura održava trag prirodnosti vidljiv u asimetričnosti lika’, navedeno je u katalogu za koji je tekst napisao Mirko Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: