Nastavak programa Suspended adolescence

U subotu, 30. septembra od 12-24 časa i u ponedeljak, 2. oktobra u 19 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju program Suspended Adolescence se nastavlja u Jesenjoj polusezoni.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.09.2006.

16:42

Default images

U subotu će se održati "Dvanaest sati šesnaestogodišnje književnosti" (mladi pisci u Srbiji, 1990-2006, 12-časovno čitanje) - odnosno 12 sati druženja sa piscima koji čitaju svoju prozu i odgovaraju na pitanja publike…

U programu učestvuju, odnosno prilažu stvaralaštvo: Vladimir Arsenijević, Srđan V. Tešin, Srđan Valjarević, Barbara Marković, Marko Vidojković, Igor Marojević, Vule Žurić, Ana Rodić, Maša Rebić, Slobodan Ilić, Saša Ilić, Vukša Veličković, Nenad Racković, Borivoje Adašević, Mina Miljković, Zoran Ćirić, Danijel Kovač, Nenad Jovanović, Mihailo Spasojević, Snežana Žabić, Marija Karaklajić, Ana Uzelac, Igor Stevanović, Hajdana Baletić i drugi...

Diskusija na temu "Za koga pišu mladi pisci i zašto su mladi?" održaće se u ponedeljak, 2. oktobra u 19 časova.

Diskutuju: Tanja Rosić, Tihomir Brajović, Dejan Ilić, Saša Ćirić, uz moderatorku Vesnu Jovanović.

Ovaj program pokušaće da odgovori na pitanja: kako danas čitamo romane koji su devedesetih bili proza koja obećava?

Kada mlad pisac prestaje da bude mlad i postaje samo pisac?

Šta se dešava kada pisac zauvek ostane mlad?

U susretu sa svima koji su u šesnaest poslednjih godina hrabro nosili epitet mladih i ‘onih koji dolaze’ pokušaćemo da rekonstruišemo ulogu ‘mladih’ (autora) u okolnostima zakrivljenih društvenih hijerarhija i unutar specifičnih uslova kulturne i umetničke produkcije.

Na koji način su različite prakse umetničkog stvaralaštva, a najpre književnost, reflektovale ovu situaciju? Kako su izdavačke i uređivačke politike oblikovale produkcione uslove i posredovale u komunikaciji sa publikom i medijima? Postoje li zajedničke karakteristike ‘mlade književnosti’ u čitavom ovom periodu?
Na koji način se menjaju kategorije uspeha, autoriteta, popularnosti?

Suspended Adolescence je serija javnih eksperimenata koji ispituju pred-kolektivno, meta-generacijsko i medijski posredovano stanje svesti na lokalnom i internacionalnom planu u vremenu koje počinje pocetkom 1990-ih i traje do danas. Cilj svakog od događaja je partikularna detekcija i relaciona analiza fenomena mladosti unutar medijskih aparata i ideoloških mehanizama koji funkcionišu u javnom polju i kojim se slike mladih i za mlade realizuju, reprodukuju i koriste za uspostavljanje i održavanje tržišnih i političkih relacija produkcije i konzumiranja.

Suspended Adolescence se u različitim prostorima u Beogradu i u produkciji Centra za kulturnu dekontaminaciju realizuje u periodu jun 2006 - januar 2007.

Realizaciju projekta pomogli su Evropska kulturna fondacija i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: